Tips

Onze Netflix-tips tegen de verveling – Deel 2

Weet je niet meer wat doen tijdens de lockdown? Dit zijn onze Netflix tips om de verveling te verslaan!

Netflix mag deze week dan wel aangekondigd hebben dat het de beeldkwaliteit gaat verlagen, gelukkig geldt dat niet voor de kwaliteit van de content. Geen betere manier om alle zorgen rond dat verduvelde coronavirus en de bijhorende verveling even te vergeten. Met deze series en films is het niet zo erg om in jouw kot te blijven! Dit zijn onze Netflix-tips van deze week.

How I Met Your Mother

Ik had deze een geweldige ingeving. Aangezien ik toch nog enkele weken thuis moet doorbrengen, dacht ik bij mijzelf “Waarom niet nog eens How I Met Your Mother bekijken”? De hopeloze zoektocht van Ted naar de perfecte liefde gaat nooit vervelen. Dat komt niet in het minst door de legend… wait for it… arische uitspraken van Barney Stinson. Maar vergis je niet, How I Met Your Mother kan je soms ook onverwachts ontroeren. Suit up om alle 9 seizoenen te bekijken, of het nu je eerste of vijfentwintigste keer is!

Brooklyn Nine Nine

We blijven even in het humoristische genre. Brooklyn Nine Nine is ook een perfecte serie om even alles van je af te schuiven. De serie volgt de doldwaze avonturen van een politiekorps in New York, waar iedereen wel één of andere mentale afwijking heeft. Zet zo’n zooitje ongeregeld onder leiderschap van een immer serieuze korpscommissaris, en absurditeit is gegarandeerd! Brooklyn Nine Nine is ondertussen al aan zijn zevende seizoen toe, maar voorlopig moeten we het op Netflix nog stellen met de eerste vijf seizoenen. Maar ook die staan garant voor dagen kijkplezier!

Better Call Saul

Ééntje voor The Breaking Bad fans. Als je dacht dat Breaking Bad gedaan was na de laatste aflevering in 2013, dan heb je heel wat gemist. Nog geen twee jaar later kwam de Netflix original Better Call Saul die voortborduurde op het succes van Breaking Bad. Zoals de naam doet vermoeden, staat de corrupte advocaat Saul Goodman centraal. De serie vertelt eigenlijk waar het mis gegaan is met hem. Heb je daarna nog steeds niet genoeg gekregen van Breaking Bad of vraag je je af hoe het nog met Jesse Pinkman gaat? Kijk dan zeker de film El Camino!

Elite

Deze Spaanse serie, geproduceerd door Netflix, doet het ook in België zeer goed. De serie gaat over drie jongeren uit de arbeidersklasse die in een elitaire privéschool terecht komen. Ze kunnen zich daar echter niet aarden, en er ontstaat een soort klassenstrijd op de school. De serie debuteerde in 2018, en het derde seizoen is nog maar net uitgebracht op Netflix. Maak je geen zorgen als je geen Spaans kan; je kan Nederlandstalige ondertitels opzetten en de serie werd ook in het Engels en Frans ingesproken.

Pandemic

Het is iets met de jaren ’20 en globale pandemieën. Zo gebeurde het ook in 1920. Toen brak vlak na Wereldoorlog I de Spaanse griep uit. De ziekte had uiteindelijk een dodentol die hoger lag dan de oorlog zelf. We hopen dat we over enkele jaren die parallel niet moeten trekken met COVID-19. De documentaire Pandemic gaat exact honderd jaar terug in de tijd en doet uit de doeken hoe de Spaanse griep werd bestreden en uiteindelijk overwonnen. Het verleden was nog nooit zo actueel als vandaag.

The Dark Knight

Een filmtipje om mee af te sluiten. We geven het toe, het is niet de meest originele keuze. Maar dat maakt niet uit, The Dark Knight is simpelweg één van de beste superheldenfilms die ooit gemaakt werd. Wat ons betreft, hoort hij zelfs bij de beste films aller tijden. Heath Ledger schreef filmgeschiedenis met zijn vertolking van de mythische schurk The Joker, die in The Dark Knight de rol van anarchist opneemt om de hypocrisie van de maatschappij bloot te leggen. Maar ook de acteerprestaties van Christian Bale (The Batman), Aaron Eckhart (Harvey Dent) en Gary Oldman (commissaris Jim Gordon) mogen niet onderbelicht blijven. Een meesterwerk in al zijn aspecten. Ook Batman Begins en The Dark Knight Rises, de voorloper en het vervolg in de trilogie, staan op Netflix. Maar je kan The Dark Knight gerust op zichzelf bekijken.

Heb je nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan onze Netflix-tips van vorige week!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business