Nieuws

Disneyland Shanghai gaat als eerste park opnieuw open

Het wereldwijd sluiten van de parken zorgt voor een miljardenverlies bij Disney. Het park van Shanghai gaat nu als eerste weer open.

Begin maart besloot Disney om wereldwijd alle parken te sluiten ten gevolge van de corona pandemie. Nu stilaan maar zeker het dagelijkse leven opnieuw op gang komt, betekent dit dat de meest magische plek op aarde ook opnieuw de deuren kan openen. Met de nodige afstand tussen bezoekers en het verplicht dragen van mondmaskers weliswaar.

Eerst aan de beurt is Disneyland Shanhai. Het park is ondertussen al sinds januari gesloten, maar kan nu eindelijk opnieuw bezoekers gaan ontvangen. Het aantal is echter beperkt tot 24.000, wat gelijk staat aan een capaciteit van 30 procent. Wie dus geen fan is van lange rijen, kan hier zijn voordeel uit halen. 

Strenge veiligheidsmaatregelen

De eerste dag was echter niet meteen een succes te noemen. Het aantal bezoekers bleef beperkt. Je temperatuur moeten laten nemen om vervolgens de hele dag lang met een mondmasker te moeten rondlopen terwijl je plezier probeert te maken, lijkt niet meteen een goede combinatie. Veel van de elementen die Disneyland écht speciaal maken, waren bovendien ook geschrapt. De Disney-figuren liepen nog wel rond in het park, maar foto’s moesten vanop een afstand gemaakt worden. Mickey Mouse knuffelen was dus geen optie. Ook de vele shows en de parade aan het einde van de dag werden geschrapt om niet teveel mensen op dezelfde plek te verzamelen. Attracties werden geregeld gedesinfecteerd en op de grond zijn markeringen aangebracht zodat iedereen voldoende afstand zou houden. 

Miljardenverlies voor Disney

De wereldwijde sluiting van de parken koste Disney al handen vol geld. Zo zag het bedrijf de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar dalen met 925 miljoen dollar en dat terwijl de parken buiten Azië voor het merendeel van die periode wel nog open waren. Disney heeft wereldwijd 223.000 werknemers, waarvan er momenteel meer dan 100.000 op werkloosheid staan. De kans bestaat dat Disney hun park in de Amerikaanse staat Florida als volgende zal openen. Het shoppingcenter dat daaraan verbonden is, zal opnieuw open gaan op 20 mei. Over Disneyland Parijs is nog niets geweten, behalve dan dat Thalys alvast niet naar het park zal rijden tot eind augustus. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business