Nieuws

Slack gedurende meerdere uren offline

Salesforce koopt Slack
Slack was vannacht gedurende enkele uren offline. Berichten sturen en ontvangen was niet mogelijk.

De chatapplicatie Slack was vannacht gedurende enkele uren offline. Dat zorgde ervoor dat berichten niet verstuurd konden worden en berichten die wel aankwamen niet als gelezen werden gemarkeerd. De problemen bestonden zowel op desktop als mobiel, maar de oorzaak is niet duidelijk. 

Lage uptime voor mei

De eerste problemen doken op rond half twee vannacht en Slack bevestigde ze een half uur later via Twitter. Pas om half vier kwam het bericht dat de eerste oplossingen uitgerold waren. Het zou dan nog een uur duren voordat alle diensten opnieuw volledig functioneel waren. 

De oorzaak van de problemen werd niet meegedeeld door Slack, maar ze zorgen er wel voor het platform deze maand de laagste uptime heeft gehad in lange tijd. Deze cijfers zijn terug te vinden op de statuspagina van Slack en tonen een uptime van 99,88 procent voor mei, terwijl dat in april 100 procent was. Zelfs in maart toen iedereen thuis begon te werken, was het 99,999 procent. De laatste grote problemen voor de service dateren al van juli 2019, toen een update ervoor zorgde dat oudere versies van Slack niet langer correct werkten. 

The Office op Slack

Voor de werknemers van Dunder Mifflin waren de problemen alvast op tijd opgelost. Sinds enkele dagen worden de afleveringen van de populaire tv serie The Office afgespeeld via een speciale Slack-omgeving, die momenteel al meer dan 10.000 ‘kijkers’ bevat. Typen in de kanalen zelf kan niet, maar je kan wel in real-time de avonturen van Jim, Pam en Michael en de rest volgen. Tijdens de kantooruren uiteraard, dat kan via deze link.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business