EURO 2020 mag dan wel met een jaar zijn uitgesteld, je kan de Rode Duivels nog wel via de game PES naar de eindzege loodsen.

Het zou een mooie zomer moeten zijn geworden voor de voetbalfans onder ons. Over een kleine maand zou in Rome EURO 2020 worden afgetrapt, het Europees kampioenschap voetbal dat onze Rode Duivels zonder twijfel gewonnen zouden hebben. Maar helaas: het coronavirus heeft roet in het eten gegooid, waardoor we er nog een jaartje op moeten wachten.

Wanneer sportwedstrijden niet kunnen doorgaan, dan is e-sport het beste alternatief. Maar ook de gamesector lijkt besmet te zijn met het coronavirus. Konami, uitbrenger van de populaire voetbalgame PES (Pro Evolution Soccer), zou op 30 april een grote update van de game lanceren naar aanleiding van EURO 2020. Maar toen bekend raakte dat het toernooi niet zou doorgaan, werd ook de update voor ‘onbepaalde tijd’ uitgesteld.  

Speel EURO 2020 virtueel

Wie deze zomer een virtueel EK wil spelen mag gerust zijn, want de update zal er toch nog komen. Op 4 juni welteverstaan, laat Konami ons via Twitter weten. De update bevat een groot DLC-pakket met onder andere de nationale elftallen van 55 landen die bij de voetbalbond UEFA zijn aangesloten. Wie van wat uitdaging houdt, kan Gibraltar of Nederland naar de eindzege proberen loodsen. Ook werden het voetbalstadion van Sint-Petersburg en het mythische Wembley, waar de finale zou plaatsvinden, tot in het kleinste detail nagebouwd.

Er werden wel een paar kleine aanpassingen doorgevoerd ten aanzien van de oorspronkelijke update. Zo zal er logischerwijs geen ‘Team van het Toernooi’ worden toegevoegd. De finalebal zal al wel vanaf het begin beschikbaar, die zou normaal pas eind juni gevolgd worden. De geplande e-sportevenementen gaan nog steeds door zoals gepland. De update zal vanaf 4 juni beschikbaar zijn voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

FIFA 20

De grote tegenhanger van PES, de FIFA-reeks, brengt normaal gezien ook altijd een special update uit rond grote landentoernooien zoals de EK’s en WK’s. Maar dat moet je dit jaar niet verwachten van EA Sports. In augustus raakte bekend dat PES een exclusieve deal had gesloten met UEFA voor de rechten van EURO 2020. FIFA 20 bezit op zijn beurt dan weer de exclusieve rechten voor de internationale clubtoernooien van UEFA, zijnde de Champions League en de Europa League.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here