Nieuws

Google geeft medewerkers 1000 dollar bonus voor thuiswerken

Werknemers van Google die nog heel 2020 blijven thuiswerken, zullen een bonus ontvangen van 1000 dollar voor de aankoop van kantoorbenodigdheden.

Eerder deze maand schreven we al dat Google-medewerkers sowieso tot het einde van dit jaar thuis mochten werken. Google CEO Sundar Pichai maakte daar gisteren nog wat meer details over bekend. Zo zal Google bijvoorbeeld voorzien in een budget van 1000 dollar voor de aankoop van kantoorbenodigdheden door thuiswerkers.

Kantoren open op 6 juli

Als het coronavirus niet opnieuw de kop zal opsteken, hoopt Google zijn kantoren geleidelijk aan opnieuw te openen vanaf 6 juli, net zoals dat bij Facebook het geval is. Pichai wil op dat moment ongeveer 10 procent van de beschikbare ruimte gaan gebruiken, wat neerkomt op ongeveer één dag op kantoor elke twee weken. Dit is echter niet verplicht en werknemers mogen zelf kiezen of zij op kantoor aanwezig willen zijn of niet. De vraag was er echter volgens Pichai en daarom wil Google daar ook voor zorgen. Er zullen wel strikte maatregelen getroffen worden voor zij die aanwezig zijn. 

1000 dollar bonus

In september hoopt Pichai de capaciteit op te drijven naar 30 procent, zodat iedereen die dat wil (weliswaar beperkt) op kantoor kan werken. Werknemers waarvan de aanwezigheid op kantoor essentieel is, zullen voor 10 juni door hun manager op de hoogte gebracht worden. Toch zal het overgrote deel van de Googlers thuis blijven werken en daarvoor voorziet Google een bonus van 1000 dollar (913 euro) voor de aankoop van apparatuur en kantoormeubilair. Tegelijkertijd wil Google ook de vele extra’s die je terug kan vinden in de kantoren van het bedrijf digitaal gaan aanbieden. Denk dan aan online fitness lessen, kooklessen en een online verhalenverteller voor de allerkleinsten. Google lijkt dus het voorbeeld te geven over hoe het nieuwe normaal er moet uitzien. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business