Google

Werknemers van Google die nog heel 2020 blijven thuiswerken, zullen een bonus ontvangen van 1000 dollar voor de aankoop van kantoorbenodigdheden.

Advertentie

Eerder deze maand schreven we al dat Google-medewerkers sowieso tot het einde van dit jaar thuis mochten werken. Google CEO Sundar Pichai maakte daar gisteren nog wat meer details over bekend. Zo zal Google bijvoorbeeld voorzien in een budget van 1000 dollar voor de aankoop van kantoorbenodigdheden door thuiswerkers.

Kantoren open op 6 juli

Als het coronavirus niet opnieuw de kop zal opsteken, hoopt Google zijn kantoren geleidelijk aan opnieuw te openen vanaf 6 juli, net zoals dat bij Facebook het geval is. Pichai wil op dat moment ongeveer 10 procent van de beschikbare ruimte gaan gebruiken, wat neerkomt op ongeveer één dag op kantoor elke twee weken. Dit is echter niet verplicht en werknemers mogen zelf kiezen of zij op kantoor aanwezig willen zijn of niet. De vraag was er echter volgens Pichai en daarom wil Google daar ook voor zorgen. Er zullen wel strikte maatregelen getroffen worden voor zij die aanwezig zijn. 

1000 dollar bonus

In september hoopt Pichai de capaciteit op te drijven naar 30 procent, zodat iedereen die dat wil (weliswaar beperkt) op kantoor kan werken. Werknemers waarvan de aanwezigheid op kantoor essentieel is, zullen voor 10 juni door hun manager op de hoogte gebracht worden. Toch zal het overgrote deel van de Googlers thuis blijven werken en daarvoor voorziet Google een bonus van 1000 dollar (913 euro) voor de aankoop van apparatuur en kantoormeubilair. Tegelijkertijd wil Google ook de vele extra’s die je terug kan vinden in de kantoren van het bedrijf digitaal gaan aanbieden. Denk dan aan online fitness lessen, kooklessen en een online verhalenverteller voor de allerkleinsten. Google lijkt dus het voorbeeld te geven over hoe het nieuwe normaal er moet uitzien. 

Advertentie

Gerelateerde artikelen

[Update] Facebook en Google medewerkers werken thuis tot juli 2021

Google en Facebook geven hun medewerkers de vrijheid om terug te keren naar kantoor wanneer zij dat zelf willen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here