Proximus

Na heel wat commentaar heeft Proximus beslist om de dataliemiet bij abonnementen met onbperkte data op te trekken.

Vanaf 1 juli zal Proximus de limiet op onbeperkte data in zijn mobiele abonnementen verhogen. De limiet wordt versoepeld, goed nieuws dus voor heel wat Proximusklanten. Tot voor kort gebruikte de Belgische mobiele provider 2 limieten voor België en voor de Europese Unie.

Proximus onbeperkte data

Zoals we allemaal wel weten zijn mobiele abonnementen met onbeperkte data in België altijd gelimiteerd tot op bepaalde hoogte. Als je als gebruiker de grens van je maximale data hebt bereikt zal Proximus je internetsnelheid automatisch verlagen of kan je als klant extra gaan betalen per megabyte.

Maar op die limieten kwam de voorbije jaren al heel wat kritiek omdat mobiele providers hun pakketten wel verkopen alsof het echt onbeperkte data is. Je moet de kleine lettertjes lezen, fine, maar eerlijke reclame/communicatie is het niet.

Versoepeling limiet

Om klanten nu tegemoet te komen verhoogt Proximus de datalimieten op verschillende abonnementen. Zowel voor de Europese Unie als voor België geldt nu een verhoging van de limiet. Epic Stories klanten hadden voorheen 20GB in België en 12GB in de EU, nu wordt die liemiet verhoogt naar 25GB in de gehele EU.

Bovenop de aanpassingen in zijn limieten heeft de provider ook zijn bijzondere voorwaarden aangepast. Nu staat er te lezen dat als de provider het persoonlijke gebruik niet als normaal kan beschouwen er aanpassingen mogen worden gedaan. Bijvoorbeeld het versturen van 10.000 sms’en per maand is niet normaal.

Hieronder een overzicht van de opgetrokken limieten per abonnement:

Abonnement Nu in BE Nu in EU Vanaf 1 juli in hele EU
Epic Stories 20GB 12GB 25GB
Epic beats 20GB 12GB 25GB
Epic videos 40GB 20GB 40GB
Mobilus XL Unltd. 30GB 21GB 35GB
Bizz Mobile Unltd. 35GB 25GB 40GB
Bizz Mobile Int. 35GB 32GB 35GB
Bizz Mobile XL Unltd. 28GB 28GB 28GB

Vergelijk hier het beste mobiele abonnement voor jouw behoeftes.

Gerelateerde artikelen

ASUS RT-AX88U router review: Wat is wifi 6 en hoe haal je er het beste uit?

Is het tijd om je thuisnetwerk te voorzien van WiFi 6-ondersteuning? Wij denken van wel en de ASUS RT-AX88U kan je daarbij helpen!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here