Nuki

Telenet lanceert in samenwerking met Nuki "de slimme entrée" en geeft 30 euro korting voor Telenet-klanten.

Nu het “slimme huis” steeds meer in opmars is, wil Telenet zijn klanten helpen om hun weg te zoeken in het aanbod aan slimme toestellen samen met Nuki. Uit onderzoek bij 850 klanten blijkt dat momenteel vooral slimme verlichting en thermostaat al ingeburgerd is. Telenet zocht verder uit welke andere toepassingen klanten ook kunnen helpen om het leven gemakkelijker te maken. De operator kwam daarbij uit op ‘De Slimme Entrée’: een combinatie van een slimme deurbel en een slim slot.

Overload aan slimme snufjes

We integreren steeds meer slimme toestellen in ons huis. Onder andere verlichting, thermostaat en rookmelders zijn almaar vaker met het internet verbonden. Onderzoeks- en adviesbureau Gartner schat dat er in 2020 wereldwijd zo’n 20 miljard dergelijke ‘slimme’ toestellen in gebruik zullen zijn. Eind 2021 zou dat nog eens 20% toenemen. Voor het ‘slimme huis’ wil Telenet niet enkel connectiviteit leveren maar ook de klant ondersteunen bij de keuze van toestellen. Focus is daarbij om de klant niet te overladen met een aanbod aan slimme snufjes en gadgets maar in te zetten op producten die praktische oplossingen bieden en dus het leven vlotter en aangenamer maken.

Telenet & Nuki

Telenet onderzocht bij 850 klanten naar welke slimme toestellen hun voorkeur uitgaat. 1 op 4 heeft al stappen ondernomen om zijn huis slimmer te maken, vooral via een slimme thermostaat en slimme verlichting. Uit het onderzoek naar andere populaire toepassingen bleek dat het concept van een “slimme voordeur” enthousiast werd onthaald.

Telenet testte verschillende toestellen op gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Gebaseerd op de resultaten besloot de operator om de combinatie van Slimme Deurbel (Ring V3) en Slim Slot (Nuki Combo 2.0) aan te bieden. Door je deurbel en slot te connecteren met het internet en te beheren via je smartphone, heb je ook vanop afstand controle. Zo kan je onder andere nagaan wanneer je kinderen of huisgenoten thuiskomen. Je weet ook altijd wie er aanbelt en zo mis je nooit meer een pakje. Bovendien heb je geen gedoe met verloren sleutels of hoef je niet langer thuis te wachten om de huishoudhulp of werkmannen binnen te laten. Met de Slimme Entrée kan je immers altijd de voordeur vanop afstand openen.

Zowel het slot als de deurbel zijn beschikbaar in de Telenet Webshop. Telenet-klanten kunnen de toestellen met korting verkrijgen: de Slimme Deurbel kost €169 (i.p.v. €199) en het Slimme Slot €269 (i.p.v. €299). Vanaf de zomer zullen deze producten ook verkrijgbaar zijn in de fysieke winkelpunten. Op termijn wil Telenet ook kijken naar bijkomende ondersteuning bij installatie en reparatie.

Meer weten? Lees hier onze review.

Gerelateerde artikelen

Nuki Smart Lock 2.0 review: Maak komaf met sleutels

De kans dat je ooit al eens je sleutels bent vergeten en er ‘s avonds niemand thuis was om je binnen te laten, is groot. Dankzij het Nuki Smart Lock heb je enkel nog je smartphone nodig. Handig? Wij zochten het uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here