Windows 10

Door een heleboel softwarbugs heeft Microsoft de Windows 10 May Update geblokkeerd.

Advertentie

Vorige week rolde Microsoft de May Update voor Windows 10 uit. Maar nu blijkt dat Microsoft de update al heeft geblokkeerd voor heel wat toestellen omdat er nog te veel softwarebugs in de uitrol zouden zitten. Het is nog mogelijk om de update te installeren door hem te forceren, maar dat wordt natuurlijk niet aangeraden.

Windows 10 May Update

Onder andere bij de Surface Pro 7 en Surface Laptop 3 zou Windows onverwacht kunnen uitvallen en heropstarten. Een andere bug zou er dan weer voor zorgen dat je muis niet meer werkt in verschillende apps en games, maar het is onduidelijk welke apparaten nog last hebben van deze bug en op welke toestellen het probleem zich niet voordoet.

Het gaat dus om verschillende kleine fouten die wel voor grote irritaties kunnen zorgen. Daarom heeft Microsoft de update voor een groot deel van de gebruikers geblokkeerd tot er een stabiele fix is voorzien.

Momenteel onderzoekt het softwarebedrijf de fouten nog, maar naarmate het beter weet welke problemen zich op welke toestellen voordoen en er een oplossing is voorzien kan de uitrol van de Windows 10 May Update weer opgestart worden.

Windows 10

Forceren

Het zou, zoals vermeld, nog mogelijk zijn om de May Update te forceren en hem toch te installeren. Maar dat wordt afgeraden omdat je dan nadien natuurlijk met heel wat problemen zou kunnen zitten. De ingebouwde Update Assistant kan blijkbaar toch handmatig updates toestaan, maar ook wij raden het af.

Het is jammer dat net deze update vol fouten zit. We wachten namelijk al lang op de May Update waarbij ontwikkelaars al bijna een jaar aan de slag waren met tests. Volgens verschillende bronnen zou deze update ook al sinds december 2019 klaarstaan voor de uitrol maar heeft Microsoft dus al die tijd nog gewacht, vermoedelijk omdat er toen toch ook nog heel wat problemen waren.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Microsoft brengt May 2020 Update voor Windows 10 uit

Sinds deze week is de nieuwe May 2020 Update voor Windows 10 door Microsoft eindelijk uitgerold.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here