Nieuws

Deze app verbergt je gezicht in gevoelige foto’s

Signal app
Messaging app Signal geeft je in een update de mogelijkheid om je gezicht te verbergen in foto's. Zo heb je nog meer privacy.

Signal, de berichtenapp die je toelaat om via encryptie op een veilige manier berichten te sturen is in ons land minder bekend, maar de software is wereldwijd al miljoenen keren gedownload. Signal voegt in de laatste update een tool toe die je gezichten laat verbergen in foto’s. Het is een direct reactie op de huidige situatie in de VS. 

Signal app

Black Lives Matter

Dat de update van de app er juist nu komt is geen toeval. Signal werd tijdens de onrust in de Verenigde Staten meer dan honderdduizend keer gedownload in de Google Play en Apple App Store en brak daarmee records. De app was dinsdag de achtste meeste gedownloade sociale media app. De software maakte het de deelnemers van de protesten mogelijk met elkaar te communiceren op een manier dat ook WhatsApp dat doet. 

Signal app

Signal zorgt voor extra privacy

De vele foto’s die online verschenen de voorbije week bevatten vaak gevoelige informatie, zoals de gezichten van deelnemers en dat kan natuurlijk voor problemen zorgen. Signal komt daarom met de mogelijkheid om bij het nemen van een foto meteen je gezicht te verbergen met een ondoorzichtig vierkant. Op die manier kan je dus veilig een foto delen in groepchats, waarin deelnemers elkaar misschien niet persoonlijk kennen. De tool zorgt met andere woorden voor meer privacy. 

“Veel individuen en groepen die oproepen tot verandering gebruiken Signal om te communiceren,” schijft co-founder Moxie Marlinspike op de blog van Signal. “We werken hard om met het extra verkeer om te gaan en willen zorgen voor extra manieren om iedereen die op straat komt te steunen.”

De update wordt momenteel uitgerold en zal weldra overal beschikbaar zijn. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business