Nieuws

UGent verklaart online examens burgerlijk ingenieur ongeldig na fraude

Enkele studenten burgerlijk ingenieur aan de UGent probeerden vals te spelen tijdens een online examen. Ze werden betrapt, en mogen de vakken nu opnieuw doen.

Verschillende universiteiten wendden zich om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan tot online examens of andere online evaluatievormen. Dat doet ook de UGent. Een aantal eerstejaarsstudenten van de richting burgerlijk ingenieur heeft echter op schaamteloze wijze van deze ongewone situatie misbruik willen maken.

De studenten richtten een Messenger-groep op om antwoorden uit te wisselen van de online testen. Omdat er wel heel veel gelijkaardige antwoorden werden gegeven op de examens, werd de examencommissie van de universiteit achterdochtig.

‘Fraude ging veel verder dan we dachten’

De examens werden onderzocht en de Messenger-groep kwam al snel aan het licht. Maar de UGent brengt vandaag naar buiten dat de fraude veel verder ging dan enkel antwoorden uitwisselen via Messenger. De commissie ontdekten verschillende vormen van fraude. De studenten speelden vals voor zowat alle vakken met niet-periodegebonden evaluaties die gebruik maakten van online examens om de studenten te evalueren.

De maatregel die de UGent neemt om de fraude te bestrijden is klaar en duidelijk: de examens worden ongeldig verklaard. Dat betekent dat de studenten burgerlijk ingenieur de examens voor de bewuste vakken waar gefraudeerd werd opnieuw zullen moeten afleggen. Niet enkel de valsspelers, maar alle 400 ingeschreven eerstejaarsstudenten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business