Tesla Semi

De Tesla Semi zal in 2021 eindelijk het daglicht zien. De autobouwer heeft de productie van zijne elektrische vrachtwagen opgedreven.

Advertentie

Update 28/01/2021: Bij het overlopen van de bedrijfsresulstaten voor het vierde kwartaal van 2020 heeft Tesla-CEO Elon Musk nog eens bevestigd dat de Semi-truck klaar is voor productie. De ontwikkeling van de vrachtwagen met een volledig elektrische aandrijflijn is volledig afgerond. Dit jaar worden de eerste voertuigen geleverd. Het enige obstakel bij de productie is nog steeds de productie van voldoende batterijen.

Oorspronkelijk artikel 11/06/2020: Tesla is klaar om zijn langverwachte elektrische truck, de Semi, te produceren. Al jaren werken Tesla en Elon Musk aan de elektrische vrachtwagen die er nogal futuristisch uitziet. Maar nu is het zover, in een mail aan de medewerkers van de Amerikaanse autobouwer laat CEO Musk weten dat de Tesla Semi klaar is voor massaproductie.

“Het is tijd dat we de Tesla Semi naar buiten brengen en dat we hem massaal gaan produceren. We hebben veel tijd gehad om de Semi verder te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat het productieproces geoptimaliseerd is voor de Semi”, schrijft Musk in zijn mail aan de medewerkers.

Tesla Semi truck

Verder staat er in de interne mail te lezen dat zowel de batterij als de aandrijfassen zullen worden gebouwd in Tesla’s Gigafactory in Nevada. De rest moet gebouwd worden op verschillende andere plekken in de VS. Momenteel is het niet duidelijk waarop Musk juist doelt.

Klaar voor 2021

Normaal gezien stond de elektrische Semi-vrachtwagen al gepland om in 2019 te arriveren. Begin dit jaar werd er dan gesproken over 2021. Door de productie van de vrachtwagen nu op te drijven zou dat plan wel eens kunnen werken.

En of de Tesla Semi nu arriveert of niet, de vrachtwagen heeft sinds korte serieuze concurrentie van de Nikola. Een nieuwe speler op de markt die vandaag miljarden euro’s waard is zonder ook maar 1 euro te hebben opgebracht. Nikola plant zelfs om zijn elektrische vrachtwagen in een elektrische- als waterstof-versie te maken. Maar ook Daimler werkt aan een Semi-alternatief. Het worden nog spannende tijden voor de elektrische vrachtwagen van Elon Musk.

Tesla Semi prijzen en specificaties

  • Acceleratie 0-100 km/u met 36 ton: 25 sec
  • Snelheid op een helling van 5%: 100+ km/h
  • Actieradius: 475 of 800 km
  • Aandrijving: 4 onafhankelijke motoren op achterassen
  • Energieverbruik: Minder dan 125 kWh per 100 km
  • Verwachte basisprijs: (actieradius van 475 km) € 130.000
  • Verwachte basisprijs: (actieradius van 800 km) € 150.000
  • Basisreservering: € 17.000
  • Verwachte prijs van een Founders-serie: € 170.000
  • Reservering Founders-serie: € 170.000
Tesla Semi
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here