Google Meet

Google gaat zijn videochatapplicatie Meet integreren in de mobiele app van Gmail, om het starten van videovergaderingen een stuk eenvoudiger maken.


In tijden dat videochatapplicaties nog steeds boomen zoals nooit tevoren, heeft Google gisteren een interessante aankondiging gedaan. De videochatapplicatie Meet volledig geïntegreerd binnen de mobiele app van Gmail. In de loop van de komende weken zullen zowel Android- als iOS-gebruikers het bekende icoontje van Google Meet zien verschijnen binnen hun Gmail-app.

Door de integratie zal het via Gmail zeer eenvoudig zijn om een videoconferentie te starten. Via het icoontje kan je met één druk op de knop een vergadering bijwonen, of een link genereren die je meteen naar mensen kan doormailen. Bij die link zit ook altijd een beveiligingscode om te garanderen dat je meeting veilig verloopt. Deze functionaliteit bestaat al jaren enkele jaren voor de webversie van Gmail, zelfs toen Google Meet nog Google Hangouts genoemd werd.

De aanval op Teams en Zoom

En zo wordt Google Meet er weer een stukje beter op. Google kondigde vorige maand al aan dat het de app volledig gratis zou maken. Met Google Meet kan je gesprekken met maar liefst honderd deelnemers tegelijk houden. Concurrerende apps zoals Microsoft Teams en Zoom zijn een stuk beperkter daarin. Bovendien is Google Meet gesynchroniseerd met je Google Agenda. Heb je een meeting vastgelegd, dan verschijnt die meteen in je agenda zodat je de afspraak niet meer kan vergeten.


Google zet sinds de lockdown hard in op de uitbreiding en verbetering van Google Meet. De app kreeg een andere naam in april, en veel van de betaalde functies werden gratis. Sinds kort maakt Google ook komaf met storende achtergrondgeluiden. De videochatapplicatie heeft qua aantal gebruikers nog steeds een grote achterstand op Microsoft Teams en Zoom.


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.