Nieuws

Google Hangouts Meet heet nu gewoon Google Meet

Google Meet
Videochatdienst Google Meet heeft een nieuwe eenvoudige naam gekregen.

Inderdaad, voor iedereen die Google Hangouts Meet vandaag gebruikt vanuit zijn gezellige thuiswerkplek: Google Hangouts Meet heet nu gewoon, heel eenvoudig, Google Meet. Die rebranding kwamen we gisteren te weten aan de hand van een Google blogpost over nieuwe privacyfuncties in Google Meet.

Google Meet

Het viel daarbij op dat product managers Karthik Lakshminarayan en Smita Hashim constant schreven over Google Meet in de plaats van Hangouts Meet. Daarop ging Android Police op zoektocht en vond online talloze pagina’s waarin vanaf dan gerefereerd werd naar Google Meet.

Bij wijze van bevestiging liet Google dan nog aan The Verge weten dat het inderdaad heeft gekozen om de naam van de videochatdienst te rebranden. Maar het bedrijf heeft nog werk aan de winkel. De iOS app heet nog altijd Hangouts Meet by Google en ook in verschillende pagina’s van G Suite wordt er nog steeds gesproken over de oude benaming van de videochatdienst.

Momenteel ziet het bedrijf de activiteit op zijn videochatdienst heel hard stijgen door het thuiswerkgedrag. Volgens het bedrijf zouden er 25 keer meer gebruikers op Google Meet zitten dan in dezelfde periode vorig jaar. Bovendien zouden er bijna elke dag 2 miljoen nieuwe gebruikers bijkomen. Daarom heeft het bedrijf ook extra veiligheids- en privacymaatregelen getroffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business