Nieuws

Google maakt stilaan einde aan Google Hangouts

Zakelijke gebruikers moeten als eerste afscheid nemen van Google Hangouts. De dienst wordt namelijk al vanaf oktober 2019 officieel stopgezet. In plaats daarvan zullen zakelijke gebruikers zich moeten richten tot de alternatieven Chat en Meet.

In 2017 kondigde Google een nieuwe versie van Google Hangouts aan in de vorm van Hangouts Meet en Hangout Chat. Hangouts Meet is daarbij een platform gericht op videoconferenties terwijl Hangouts Chat vanzelfsprekend een chatbox is die mogelijk met Slack moet gaan concurreren.

De eerste stap in het uitrollen van de nieuwe services is dat op 16 april Hangouts Chat beschikbaar wordt voor alle zakelijke gebruikers via het web en mobiele apps. De traditionele versie van Hangouts blijft voorlopig echter ook te gebruiken. Beheerders van GSuite kunnen de overgang per direct uitvoeren, maar Google vraagt wel om er rekening mee te houden dat er tussen april en september 2019 nog wat zaken van de traditionele Google Hangouts worden overgezet naar Chat. Wanneer je alle functionaliteiten benut, loont het dus om nog even te wachten.

Consumenten zullen uiteindelijk ook de alternatieven voor Google Hangouts moeten gebruiken, maar die hebben nog wat meer tijd. Wellicht kunnen particuliere gebruikers de dienst zelfs nog het volledige jaar gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business