Nieuws

Apple lanceert iOS 14 met CarKey, widgets en meer

iOS 14
Dit is Apple iOS 14.

Apple start WWDC 2020 met iOS. Het bedrijf heeft er dus niet voor gekozen om terug over te stappen over iPhone OS.

Apple iOS 14

  • App-bibliotheek: verzamel al je apps op één pagina zodat je meteen aan je favoriete applicaties kan. Gedaan met verschillende pagina’s die bomvol staan. De nieuwe app bibliotheek maakt het gemakkelijker. Door een ‘on device’ technologie kan Siri nog beter suggesties doen van apps die je vaak gebruikt of net gedownload hebt.
  • Widgets: een functie waar gebruikers al jaren om vragen, eindelijk in iOS 14. Apple heeft widgets voorzien met een nieuwe lay-out. Je kan ze nu ook verslepen naar andere pagina’s waardoor het weer bijvoorbeeld meteen op je homescreen staat.
  • Berichten: ook berichten krijgt een make-over, nieuwe functies voor memoji, memojistickers en je kan in iOS 14 ook gesprekken vastpinnen. Nieuw is ook ‘inline replies’ waarbij je direct op een bericht kan antwoorden, net zoals in WhatsApp of Messenger. Het is nu ook mogelijk om andere gebruikers te taggen zodat ze specifiek een melding krijgen.

    Groepsgesprekken kunnen nu ook een eigen naam en foto krijgen. Daarmee begint de berichtenapp in iOS 14 meer en meer op andere chatapps te lijken.
  • Maps/kaarten: ook het Google Maps-alternatief van Apple krijg heel wat updates. Nieuwe kaarten, nieuwe manieren om plaatsen toe te voegen en een verbeterde omgeving voor navigatie. Het bedrijf heeft nu ook routes toegevoegd voor fietsers waarbij ook heuvels en afdalingen worden aangegeven. Voor eigenaars van elektrische wagens worden ook nieuwe functies geïmplementeerd, in samenwerking met autobouwers voorziet de app nu alle laadpalen en worden ook emissievrije zones in steden aangeduid.
  • CarPlay & CarKey: nieuwe wallpapers, nieuwe categorieën. De komst van CarKey zoals voorspeld, maakt van je iPhone een digitale sleutel. Daarmee wordt het ook mogelijk om sleutels te delen met anderen. Het bedrijf werkt daarvoor samen met zoveel mogelijk autobouwers om de functie zo uitgebreid mogelijk uit te rollen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business