Nieuws

Apple introduceert macOS Big Sur met nieuwe Silicon-chip & vernieuwd design

Apple macOS Big Sur
Afsluiten doen we met het nieuwe macOS Big Sur. Nieuw design, nog beter privacy en de introductie van ARM-chips voor Mac.

Apple WWDC draait voornamelijk rond software. Na iOS 14, watchOS 7, iPad OS 14 en tvOS met nieuwe Homekit-functies is het de beurt aan macOS. Apple noemt zijn nieuwe besturingssysteem voor Mac Big Sur.

macOS Big Sur

Apple macOS Big Sur

  • Design: macOS krijgt een splinternieuw design, nieuwe kleuren, doorzichtige menu’s, zachte lijnen, nieuwe geluiden en snellere iconen. Alles ziet er herkenbaar uit, maar dan in een splinternieuw en moderner jasje.
  • Apps: applicaties zoals Foto’s, Mail, Maps en Safari krijgen honderden nieuwe kleine functies. Allen voorzien van de nieuwste privacytools, widgets en iconen.
  • Control center: Apple brengt het control center van iOS naar macOS. Je kan nu ook op je Mac razendsnel handige functies bereiken in één licht menu in de gekende menubar van macOS.
macOS Big Sur
Het nieuwe controlecentrum in macOS Big Sur.
  • Berichten: Via Catalyst brengt Apple alle functies van de Berichten-app naar macOS Big Sur.
  • Maps: Nieuw design, sidebar, je kan je eigen toeristengids maken, Look Around en alle andere functies van iOS 14 komen naar de nieuwe navigatie-app van macOS.
  • Safari: de iPhonebouwer claimt dat het nieuwe Safari 50% sneller zal zijn dan Google Chrome. Een directe aanval op de meest gebruikte browser vandaag.

ARM-chip ‘Sillicon’

Apple introduceert – zoals de geruchten al zeiden – zijn eigen op ARM-gebaseerde Soc voor Mac. Onder de naam Apple Sillicon zal het bedrijf in alle nieuwe Macs steken die tegen het einde van het jaar uit gaan komen.

Ontwikkelaars kunnen met het nieuwe Universal 2 apps creëren die zowel voor Intel- als ARM-chips beschikbaar zullen zijn. Zo blijven alle applicaties beschikbaar voor nieuwe- en oude Mac-toestellen.

macOS Big Sur
macOS Big Sur
macOS Big Sur

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business