Nieuws

iOS 14 staat wijzigen standaard-apps eindelijk toe

iOS 14
iOS 14
iOS 14 kent heel wat nieuwigheden, in de volledige lijst vonden we echter een welgekomen nieuwe functie. Een grote stap in de goede richting.

Gisterenavond ging Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van start. Op de eerste avond van WWDC onthult het bedrijf naar goede gewoonte een heleboel nieuwigheden, vooral softwarematig. Natuurlijk kan Tim Cook met zijn team niet elke kleine feature bespreken. Achteraf kan je in deze lijst alle nieuwigheden nog eens opnieuw lezen. Daarin vonden we onder andere de mogelijkheid om in iOS 14 eindelijk standaard apps zoals mail en browser aan te passen.

iOS 14

Een functie waar we al lang op wachten. In Android staat Google het al jaren toe om voor bepaalde diensten je eigen app te kiezen. Zo wil je misschien liever surfen via Firefox dan Chrome op je mobiel en heb je een eigen voorkeur voor de Mail-app. In iOS 14 zal je dat allemaal kunnen aanpassen.

Die nieuwigheid is op z’n minst opvallend. Het bedrijf laat hiermee een deel van haar macht los, steeds vaker horen we gebruikers klagen over het dichtgetimmerde eco-systeem van de iPhonebouwer. Nu krijgen klanten dus een bredere keuze in de apps die ze willen gebruiken.

Helaas zal het niet mogelijk zijn om bijvoorbeeld Spotify of Deezer in de plaats van Apple Music als standaard aan te duiden. Momenteel gaat het alleen om de Mail- en browser-app, jammer maar helaas. Toch is dit een grote stap in de goede richting en vermoed ik dat het bedrijf in de loop van de tijd ook andere derde partijen zal gaan toelaten als standaardapps. Maar daarvoor is het dus nog even wachten.

Benieuwd naar alle aankondigingen van WWDC gisterenavond? Hier vind je ze terug.

Deze toestellen zijn compatibel met iOS 14.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business