Windows Defender komt naar Android en Linux

Microsoft lanceert vandaag een publieke preview van de Windows Defender ATP-app voor Android

Eerder dit jaar maakte Windows bekend dat het zijn antivirussoftware Windows Defender ATP beschikbaar zou maken voor Android en iOS. Nu lanceert de softwaregigant een preview van de Android-app. Met het programma kunnen gebruikers zich beschermen tegen phishing en malware.

Beveiliging

De bescherming van Defender ATP gaat nog een stap verder dan de ingebouwde beveiliging op Android-toestellen. De software beschermt gebruikers tegen webbedreigingen, en scant url’s in sms’en, WhatsApp-berichten, e-mails, browsers en andere apps om phishing tegen te gaan. Als de url onveilig is, blokkeert Defender ATP de toegang tot de site of het domein. Daarnaast maakt Defender voor Android ook gebruik van SmartScreen-technologie, die onveilige netwerkverbindingen blokkeert.

Ten slotte biedt de app ook signature-based malwarescans aan. ‘De scans worden meteen uitgevoerd en detecteren malware en potentieel gevaarlijke applicaties,’ zegt Kanishka Srivastava, senior program manager bij Microsoft. ‘Als gebruikers een veilige app downloaden, verschijnt er een kleine notificatie die laat weten dat de app betrouwbaar is.’ Hieronder vind je een preview van de app.

Windows Defender ATP

iOS en Linux

Verder wil Microsoft Defender ook naar iOS brengen. In de komende maanden zal het bedrijf hier meer over bekend maken. ‘In de komende maanden zullen we extra functies voor Android uitbrengen en je zult ook meer van ons horen over onze investeringen in mobiele bescherming tegen bedreigingen op iOS-apparaten’, voegt Microsoft toe.

Eerder maakte Microsoft de antivirussoftware ook al in een publieke preview beschikbaar voor MacOS. De software van Defender ATP voor Linux wordt vandaag ook breed uitgerold voor Linux.

Zou jij de Windows Defender-app op je apparaat zetten? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

microsoftsliderwindows defender

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen