Bosch

Vandaag had Bosch weer heel wat leuke nieuwigheden voor ons in petto. De jaarlijkse conferentie ging digitaal door maar dat hield ze niet tegen.

Advertentie

Ieder jaar organiseert het Duitse Bosch een huisevenement rond zijn eBike Systems voor elektrische fietsen. Dit jaar ging die volledig online door. “In het modeljaar 2021 wordt eBiken merkbaar smarter”, vertelde CEO Claus Fleischer ons. Met de nieuwe boordcomputer Nyon, die volledig verbonden is met de digitale eBike-wereld van Bosch wil het bedrijf de fietswereld gaan veroveren.

De Nyon synchroniseert rijgegevens automatisch met de eBike Connect App en de bijbehorende online-portal. De boordcomputer wijst de eBiker tijdens het rijden de weg, levert fitnessgegevens voor de work-out en laat weten hoe ver er nog met de gekozen ondersteuning gereden kan worden. En dat gaat met de nieuwe boordcomputer Nyon met een simpele beweging van de vinger, want de bediening gebeurt eenvoudig en intuïtief via een touchscreen. 

Bosch
Alles werkt via de mobiele app en het de desktopversie.

Bosch Nyon

Het 3,2 inch grote kleurendisplay met hoge resolutie imponeert met zijn functionele en elegante design, dat is onderscheiden met de prestigieuze Red Dot Award. Het robuuste touchscreen kan zelfs bij regen en stof, en ook met voor touchscreens geschikte handschoenen worden bediend. Tijdens het rijden kan de Nyon gemakkelijk met de afzonderlijke bedieningseenheid worden bestuurd.

De boordcomputer is onder alle rijomstandigheden perfect af te lezen. De helderheid en de achtergrondverlichting passen zich automatisch aan het omgevingslicht aan en de eBiker kan bovendien schakelen tussen een donker en een licht display met maximaal contrast. De Nyon kan op twee montageposities worden bevestigd, voor een optimale zichthoek: naar keuze kan de houder van de boordcomputer boven de stuurpen of in het midden boven het stuur worden geplaatst. Welke informatie op het display wordt weergegeven, kan individueel worden geconfigureerd. 

Route voorbereiden

De route voor de volgende tocht kunnen eBikers in de online-portal eBike Connect plannen en naar de Nyon overdragen. In de portal zijn routes van het platform Outdooractive beschikbaar en kunnen ook tochten van de outdoor-app komoot worden geïmporteerd. De navigatie wordt via het touchscreen gestuurd: bestemmingen kunnen handmatig worden ingevoerd of op de kaart worden geselecteerd; het betreffende kaartsegment kan met de vingers worden in-/uitgezoomd en verschoven.

Desgewenst kan de huidige locatie worden opgeslagen om er later nog eens naartoe te kunnen rijden. Aanwijzingstonen geven tijdens de navigatie aan wanneer er moet worden afgeslagen. De Nyon geeft ook informatie over de actieradius: op een kaart zien eBikers hoe ver ze in de betreffende rijmodus zitten. Maar ook gegevens over de geografische omstandigheden enzovoort. Al bij het plannen van de tocht weet de Nyon of de bestemming met de ingestelde rijmodus te bereiken is. Indien niet meldt de boordcomputer onderweg tijdig als een andere modus dient te worden gekozen voor een betere actieradius. Op die manier kan de eBiker zich volledig op de tocht concentreren. 

De nieuwe boordcomputer Nyon is vanaf het najaar van 2020 bij de dealer verkrijgbaar. De computer is compatibel met alle Bosch-systemen vanaf modeljaar 2014.  


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here