Nieuws

Discord gaat zich niet langer meer focussen op gamers

Het communicatieplatform Discord had vroeger voornamelijk een focus op gaming, maar daar moet het platform van afstappen volgens zijn CEO.

Discord is een gratis software-applicatie voor communicatie tussen gebruikers, die zowel messaging als audio- en videocommunicatie ondersteunt. Het platform werd opgericht in 2015 en werd al snel groot onder gamers, die het gebruikten om met elkaar te chatten terwijl ze aan het spelen waren. In een blogpost kondigt stichter en CEO van het bedrijf Jason Citron aan dat het platform plant te breken met die roots.

Die beslissing neemt het bedrijf na een rondvraag bij gebruikers. Daaruit bleek dat Discord al langer niet meer enkel door gamers gebruikt wordt. De oorspronkelijke branding van het platform was daarom niet meer actueel, waardoor een herpositionering noodzakelijk was. Gamers zijn uiteraard nog steeds zeer welkom op het platform, maar Discord wil meer zijn dan een chatplatform voor videogames. Het stelt daarom zijn ambities bij, en wil zich voortaan profileren als een plek ‘waar iedereen is om rond te hangen en te praten in een comfortabele omgeving van eigen community’s en vrienden’.

Veranderingen op komst

Om het ‘nieuwe’ Discord officieel te lanceren, kondigt Citron nog heel wat aanpassingen aan aan de website. De domeinnaam van de website werd gewijzigd van ‘discordapp.com’ naar gewoon ‘discord.com’. De vernieuwde website heeft ook een nieuwe slogan ‘Jouw plek om te praten’, waarmee het communicatieplatform duidelijk wil maken dat het een plaats voor iedereen is.

Het lanceert ook enkele vernieuwingen die specifiek gericht zijn op het aantrekken van nieuwe gebruikers. Discord zal standaard templates aanreiken voor servers zodat het veel eenvoudiger en toegankelijker wordt om je eigen server te creëren. Enkele bugs zijn aangepakt, en de capaciteit voor video- en audio-gesprekken gaat ook worden verhoogd. Met al deze vernieuwingen hoopt de communicatie-app een nieuw publiek aan te spreken, en springt het ook mee op de kar van de groeiende populariteit van videochatapplicaties.

Gebruik jij Discord?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business