Facebook voegt Apple’s Face ID functie toe aan de chatapplicatie Messenger voor het beter beveiligen van je chatgesprekken.

Niemand heeft graag dat zijn persoonlijke gesprekken door iemand gelezen worden die daar niets mee te maken heeft. Facebook voegt daarom een nieuwe beveiligingsfunctie toe aan haar chatapplicatie Messenger om te voorkomen dat een nieuwsgierig iemand je berichten kan lezen. Zelfs wanneer die persoon jouw smartphone in zijn of haar handen heeft. Daarvoor zal Facebook steunen op Apple’s gezichtsherkenningstechnologie Face ID.

Tijdens of kort na het sluiten van Messenger zal je nu de keuze krijgen om de app te beveiligen. Je kan kiezen voor Face ID of Touch ID, de vingerafdrukscanner van Apple. De eerstvolgende keer dat je de app dan weer opent, zal je dus langs de scanner moeten passeren om opnieuw chatberichten te kunnen sturen. Zo blijven je diepste geheimen bewaard voor pottenkijkers.

De integratie met Face ID en Touch ID is uiteraard enkel beschikbaar voor iOS-gebruikers. Facebook heeft nog niet aangekondigd of er een gelijkaardig beveiligingssysteem zit aan te komen voor Android. WhatsApp voor Android kan je al wel beveiligen met je vingerafdruk.

Bepaal wie je kan sturen

Facebook kondigde nog andere extra beveiligingsfuncties aan om je beter te beschermen tegen ongewenste berichten en personen. Die functies zal het bedrijf binnenkort beginnen uittesten. Zo zou het gebruikers meer controle willen geven over wie hen wel en niet berichten kan sturen, al geeft het bedrijf nog geen extra uitleg hoe dat dan juist in zijn werk zou gaan.

Vergelijkbaar met WhatsApp en Instagram zou Messenger ook foto’s blurren van personen die je zonder toestemming een bericht sturen. Wanneer deze functies allemaal toegevoegd worden aan Messenger en of ze wel beschikbaar zullen zijn voor zowel Android als iOS, dat valt allemaal nog even af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Techtip: hoe je WhatsApp extra beveiligen

WhatsApp kan altijd een extra laagje beveiliging gebruiken. In deze techtip leer je hoe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here