Sony WH-1000XM4

Sony heeft officieel een opvolger van de WH-1000XM3 hoofdtelefoon. Dit is de WH-1000XM4 met speak-to-chat en een automatische pauzefunctie.

Advertentie

Sony heeft gisterenavond de WH-1000XM4 aangekondigd. De 4de generatie in de bekroonde 1000X-familie van Sony draadloze over-ear headphones met Noise Cancelling. Stilstaan bij een bushalte, per trein naar Londen of een lange vlucht naar Tokyo – de WH-1000XM4 filtert automatisch alle ongewenste geluiden op iedere locatie.

Dagelijkse achtergrondgeluiden zoals straatlawaai en stemgeluiden zijn niet langer hoorbaar. Dit nieuwe model is uitgerust met intelligente functies voor het optimaliseren van de noise cancelling. Dit garandeert muziekliefhebbers altijd en overal een comfortabele luisterervaring. De headphone past zelfs omgevingsgeluid automatisch aan op basis van de voorkeuren en locatie van de gebruiker.

Sony WH-1000XM4

Stilte met de WH-1000XM4

De WH-1000XM4 levert de beste prestaties op gebied van noise cancelling door geluiden van midden en hoge frequentie te verminderen. De headphone beschikt over Dual Noise Sensor-technologie. Deze vangt omgevingsgeluid op via de microfoons en analyseert dit via de processor. Vervolgens detecteert een nieuwe Bluetooth Audio SoC (System on Chip) deze gegevens en past ze meer dan 700 keer per seconde aan op basis van de muziek en het geluid. De HD Noise Cancelling QN1 Processor past ruisreductie in real-time toe aan de hand van een nieuw algoritme. Zo kan de muziekliefhebber genieten van muziek zonder ongewenste geluiden.

Edge-AI

Samen met Sony Music Studios Tokyo is een nieuw Edge-AI audiosysteem ontwikkeld. Er is gebruik gemaakt van een grote database van audiotracks om een diep inzicht te krijgen in de samenstelling van specifieke audiosignalen. Deze technologie herstelt de kwaliteit die verloren is gegaan bij digitale compressie van audiotracks. Dit zorgt voor een meer nauwkeurig en natuurgetrouwe geluidservaring. De Edge-AI technologie analyseert muziek in real-time en herkent instrumenten, muziekgenres en individuele elementen van een audiotrack. Hoge tonen die verloren zijn gegaan bij compressie worden hersteld voor een rijkere luisterbeleving.

Voor dagelijks gebruik

Nieuw bij de WH-1000XM4 is de Speak-to-Chat functie. Middels deze innovatie is het eenvoudig om korte gesprekken te voeren zonder dat de headphone afgezet hoeft te worden. Het bestellen van koffie tijdens het luisteren van muziek of het vragen van de weg op het station, wordt hierdoor zeer eenvoudig. Door simpelweg te spreken herkent de headphone automatisch het stemgeluid van de gebruiker. De muziek stopt automatisch en laat omgevingsgeluid toe zodat het gesprek gevoerd kan worden zonder de headphone af te zetten. Na het laatste spraaksignaal start de muziek automatisch na 30 seconden of door een simpele aanraking via de touch-bediening. Deze intelligente functie biedt veel gebruiksgemak bij dagelijks gebruik van de headphone.

Vanzelfsprekend is ook de bekende Quick Attention-modus beschikbaar voor de WH-1000XM4. Deze is eenvoudig te benaderen via een touch-pad aan de rechteroorschelp van de 1000XM4. Door aanraking via de handpalm wordt de noisecancelling tijdelijk uitgeschakeld en activeren de microfoons. Op deze manier is het mogelijk een gesprek te voeren of aankondiging te beluisteren – zonder de headphone af te hoeven zetten. Via dit touch-pad kan tevens van nummer gewisseld worden, is het volume instelbaar en kan een telefoongesprek worden opgenomen.

Specificaties

  • Connectiviteit: NFC & Bluetooth 5.0
  • Batterij: Quick charging in 10 minuten naar 5 uur luistertijd, batterij tot 30 uur mee
  • Kleuren: zwart of zilver
  • Extra: automatische pauzefunctie bij afzetten

De WH-1000XM4 is vanaf volgende week in de Benelux beschikbaar voor €380.

Sony WH-1000XM4
Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review: Sony WH-1000XM3 noise cancelling hoofdtelefoon

Hoofdtelefoons doen vandaag de dag veel meer dan alleen muziek afspelen. De Sony WH-1000XM3 laat zien hoe technologie zich vandaag de dag kan nestelen in een hoofdtelefoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here