Sony WH-1000XM3
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • prachtig design
  • goede batterijduur
  • geavanceerde noise cancelling
CON
  • hoge prijs

Hoofdtelefoons doen vandaag de dag veel meer dan alleen muziek afspelen. De Sony WH-1000XM3 laat zien hoe technologie zich vandaag de dag kan nestelen in een hoofdtelefoon.

Advertentie

Enkele jaren geleden kon je met een hoofdtelefoon louter de muziek beluisteren die je mp3-speler of gsm afspeelde, maar dat is intussen sterk veranderd. Draadloze hoofdtelefoons met Bluetooth lijken de standaard te worden en kabels zijn uit den boze. Noise cancelling evolueert steeds verder en wordt alsmaar efficiënter. De Sony WH-1000 XM3 noise cancelling hoofdtelefoon laat zien hoever die technologie vandaag de dag staat.

 

Zorgeloos genieten

Net zoals bij de andere noise cancelling hoofdtelefoons van Sony is voor de WH-1000XM3 de Sony Headphones Connect-app op je smartphone essentieel. Zonder die app is de hoofdtelefoon namelijk verre van speciaal. Het unieke aan deze hoofdtelefoon is de geavanceerde technologie voor de noise cancelling. In tegenstelling tot andere hoofdtelefoons bepaalt dit model zelf het niveau van noise cancelling aan de hand van de situatie. Zo zijn er twintig verschillende ambient sound niveaus waarmee je bepaalt hoeveel omgevingsgeluid je kan horen. Je kan hier ook instellen of je wil dat de hoofdtelefoon focust op stemgeluid zodat je alles meteen hoort als iemand je aanspreekt. Het duurt ook niet heel lang voor de hoofdtelefoon de situatie detecteert. Eens je begint te wandelen, laat hij binnen de minuut meer omgevingsgeluiden door zodat je veilig in het verkeer bent. Op de trein of bus wisselt hij eveneens snel naar de volledige noise cancelling zodat je in complete stilte kan reizen. Je kan bovendien zelf een specifiek niveau van noise cancelling toewijzen aan een bepaalde situatie. Wil je liever toch nog wat omgevingsgeluid horen als je reist, dan is dat met een simpele tik op het balkje opgelost. Ben je niet zo’n fan van dit geautomatiseerde gedoe, dan kan je de adaptive sound control uitschakelen en zelf te allen tijde het niveau van noise cancelling bepalen. Ook veranderingen in luchtdruk zijn geen probleem voor de WH-1000XM3, wat vooral handig is tijdens vliegreizen. Afgerond met een batterijduur van 30u, biedt deze hoofdtelefoon je een enorm fijne en zorgeloze ervaring die je nergens anders kan krijgen.

 

Stijlvol design

Daarnaast mag er wat gezegd worden over het design. Ikzelf ging aan de slag met het zwarte model met enkele bronzen afwerkingen. Het geheel komt aan met een handige en compacte reistas waar je de hoofdtelefoon een de kabels in kan opbergen. De tas is ook bijzonder stevig, wat zeker wel terecht is gezien het hoge prijskaartje van de hoofdtelefoon. De hoofdband kan je bovendien enorm nauwkeurig verstellen zodat je de perfecte pasvorm kan bekomen. En zelfs na enkele uren met de hoofdtelefoon op mijn hoofd voelde hij nog steeds comfortabel aan. Het enige wat je zou kunnen tegenhouden om hem te kopen, is de prijs, want die bedraagt maar liefst €380.


Geïnteresseerd in de Sony WH-1000XM3? Koop hem via Coolblue.