Nieuws

Google Duo binnenkort op Android TV beschikbaar

Google Duo
Google Duo en Meet zullen binnenkort ook op je TV-scherm beschikbaar zijn. Na Meet krijgt Duo een eigen applicatie voor Android TV.

Google heeft nu officieel de videochatdienst Duo aangekondigd voor Android TV. De video-app krijgt daarvoor nu een eigen dienst op Android TV waardoor gebruikers gemakkelijker op groot scherm kunnen videobellen met elkaar.

Google Duo op Android TV

Via de webcam van hun tv zullen gebruikers eenvoudig kunnen videobellen met hun contacten. Wie geen webcam ingebouwd heeft kan er extern eentje aansluiten via USB, laat Google weten in het persbericht. Momenteel is het bedrijf bezig met de bèta versie van Duo voor Android TV uit te rollen.

Waarom Google wacht met een uiteindelijke app en nu begint met een bètaversie is niet duidelijk. Het bedrijf heeft ook niet aangegeven wanneer de uiteindelijke versie van Duo uit zal komen. Maar we zien sowieso verbeteringen. Eerder deze maand nog kondigde het bedrijf aan dat Meet-gebruikers binnenkort Chromecast kunnen gebruiken. Daarvoor moeten ze dan wel nog de webcam in hun laptop gebruiken. Het systeem werkt dus een beetje anders.

Over andere platformen heeft Google nog niets laten vallen. Duo zou dus vanaf dan alleen beschikbaar zijn op Android TV en de Nest Hub of Nest Hub Max.

Google Duo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business