Apple TV Plus logo

Na een kerstspecial en een reeks documentaires kunnen we nu ook de non-fictiereeks over orkaan Katrina verwachten.

Advertentie

Wie onlangs een product van Apple kocht kreeg daar ook een gratis jaarabonnement op de nieuwe streamingdienst Apple TV+ bij. Naast menig talkshow met Oprah Winfrey was het platform maar licht gevuld. In de afgelopen dagen maakte Apple de komst van nieuw materiaal bekend. Waar voormalig HBO CEO Richard Plepler aan werkt is nog niet gekend.

Five Days At Memorial

‘Five Days At Memorial’, naar het gelijknamige non-fictieboek van Sheri Fink, vertelt het verhaal van een ziekenhuis in New Orleans dat getroffen werd door orkaan Katrina in 2005. Toen het water steeg, de elektriciteit uitviel en de temperatuur bleef stijgen moesten oververmoeide zorgmedewerkers beslissingen maken over leven en dood die hen nog jaren zullen achtervolgen.

De miniserie wordt gemaakt door John Ridley, Academy Award-winnaar voor ’12 Years A Slave’, en Carlton Cuse, Emmy Award-winnaar voor de serie ‘Lost’. Schrijfster Fink zal meewerken als producer aan de serie.

‘Five Days At Memorial’ is slechts één verwachte serie uit de reeks die Apple aankondigde. De streamingdienst ambieert meer verfilmingen van bestsellers en samenwerking met award-winnende televisiemakers.  Zo krijgen we onder ander nog de verfilming van ‘Lisey’s Story’ in samenwerking met schrijver Stephen King waarin Julianne Moore, Academy Award-winnaar voor ‘Still Alice’, een rol zal spelen en ‘Mosquito Coast’ met Justin Theroux.

Wanneer de miniseries verwacht worden is nog niet duidelijk.

Mariah Carey’s kerstspecial

Maandag kondigde Apple de komst van een kerstspecial met Mariah Carey aan, ‘Mariah Carey’s Magical Christmas Special’. Naast Carey zullen een resem aan gastoptredens de revue passeren. Wie we juist met kerstmis op het scherm kunnen verwachten wil Apple nog niet prijsgeven. Dat we ‘All I Want For Christmas Is You’ zullen horen kunnen we alleszins met een vrij grote zekerheid stellen. Het lied viert dit jaar al zijn 25ste verjaardag.

Documentaires

Ook liefhebbers van documentaires kunnen dit najaar hun hart ophalen bij Apple TV+. Vanaf vrijdag 2 oktober is ‘Tiny World’ beschikbaar. Deze natuurdocumentaire brengt de kleinste diertjes op onze aardbol in beeld. Door nieuwere, verfijndere cameratechnologie zouden we de wereld door hun ogen kunnen beleven. De voorlopig 6-delige documentaire wordt door Paul Rudd voorzien van commentaar.

Vanaf vrijdag 13 november is er ‘Becoming You’, ingesproken door Olivia Colman. Deze reeks legt de focus op de ontwikkeling van het kind en belicht hoe de eerst 2000 dagen, oftewel vijf jaar, de rest van ons leven vorm geven. Hiervoor deden ze beroep op kinderen uit verschillende culturen die elk hun eigen verhaal vertellen. Doel van de reeks: een gemeenschappelijkheid in het opvoeden van kinderen aantonen.

Tot slot is er vanaf 4 december ‘Earth At Night In Color’, een natuurhistorische documentaire. Over de verschillende continenten heen worden dieren gevolgd in hun nachtelijke habitat. De bespreking van hun nachtelijke avonturen krijgen we van Tom Hiddleston.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 080320_Long_Way_Up_New_Original_Inline_Image_01-1024x683.jpg

Long Way Up

Deze drie documentaires volgen na de bekendmaking van de serie ‘Long Way Up’. Vanaf 18 september kijk je via Apple TV+ naar Ewan McGregor en Charley Boorman die er op de motor op uit trekken.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Tom Hanks’ Greyhound komt op 10 juli naar Apple TV+

Binnenkort schittert Tom Hanks in Greyhound op Apple TV+.

Filmtip Apple TV+: The Banker

The Banker is Apple's eerste sterke film op de eigen TV+ videostreamingdienst. Een knappe film met twee sterke karakters in de hoofdrol.

Apple TV+ en ex-HBO CEO gaan samen content maken

Apple blijft inzetten op hoogwaardige content voor Apple TV+ en contracteerde daar ex-CEO van HBO Richard Plepler voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here