Apple TV+
Apple TV+ 1 jaar gratis bij aankoop van een iPhone, iPad of Mac.

Apple blijft inzetten op hoogwaardige content voor Apple TV+ en contracteerde daar ex-CEO van HBO Richard Plepler voor.

Hoewel Apple TV+ niet de meest geweldige start kende die een streamingdienst ooit heeft gehad, heeft Apple het platform nog lang niet opgegeven. De technologiegigant blijft dan ook investeren in premium content en heeft met dat doel een deal gemaakt met voormalig HBO CEO Richard Plepler en zijn productiebedrijf Eden Productions. De partijen gingen een contract aan van vijf jaar voor de productie van films, series en documentaires. 

Vindt Plepler de nieuwe Game of Thrones voor Apple?

Plepler heeft 27 jaar voor WarnerMedia gewerkt, waarvan zes jaar als HBO co-president en 6 jaar als CEO. Als we terugdenken aan de series die we op HBO te zien kregen in die tijd, dan komen we titels zoals Game of Thrones, True Blood, Six Feet Under en The Sopranos tegen. Uiteraard had Plepler als CEO geen directe impact op de inhoud of populariteit van deze series, maar het heeft ongetwijfeld voor kennis gezorgd rond het spotten van een serie met potentieel en Apple hoopt dan ook dat Plepler dit voor hun streamingdienst kan doen. 

Content van hoge kwaliteit

Wat er juist geproduceerd zal worden voor Apple TV+ is nog onduidelijk, maar het zou, zoals verwacht wordt van Apple en een ex-HBO CEO, gaan om premium content van het hoogste niveau en geen eindeloze stroom aan middelmatige series en films om het platform te vullen. 

Voor Apple toont dit contract ook dat grote namen in de industrie geloven in de toekomst van Apple TV+. Apple heeft wel een pak grote namen weten strikken, maar de langdurige overeenkomsten bleven tot dusver uit.