Nieuws

iPhone 12 vertraagd, maar klaar voor massaproductie

De iPhone 12 komt eraan! Apple heeft zich niet laten doen door corona en heeft een vertraging van maanden omgezet naar enkele weken.

We weten ondertussen dat Apple de iPhone 12 dit jaar niet in september zal lanceren, maar wanneer juist is ook nog niet zeker. Wat we wel al weten, is dat de smartphone van Apple ondertussen klaar is voor massaproductie. 

Massaproductie midden september

Het nieuws komt er via Nikkei. De website schrijft dat de productie van de nieuwe iPhone midden september van start kan gaan ondanks reisrestricties en andere gevolgen van de coronapandemie. Dit is enkele weken later dan normaal, maar volgens bronnen is dit nog enorm sterk en wist Apple de vertraging te beperken tot enkele weken in plaats van maanden, zoals de toestand er nog uit leek te zien in het begin van de zomer. 

Nikkei schrijft echter wel dat er minder iPhones (de nieuwe smartphone komt in drie varianten van 5,4 inch, 6,1 inch en 6,7 inch) geproduceerd zullen worden dan verwacht. Naar schatting gaat het om zo’n 73 tot 74 miljoen exemplaren, terwijl Apple voor 80 miljoen exemplaren onderdelen heeft besteld. Hier en daar zal het dus wachten zijn op nieuwe exemplaren wanneer de eerste lading is uitverkocht. 

Nieuwe AirTags, Watch en iPad?

In ander nieuws laat Nikkei ook weten dat Apple zijn bestellingen voor iPad-onderdelen verhoogd heeft ten gevolge van de toenemende vraag door de stijging in thuiswerk door de pandemie. De AirTags, een accessoire dat je op eender wat kan kleven om het vervolgens via je iPhone te lokaliseren in de ruimte waar je je bevindt, zitten wel op schema en zullen samen met de iPhone 12 lanceren. Andere geruchten hinten dan weer naar een nieuwe Apple Watch en iPad Air. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business