Nieuws

Slack september-update maakt het je weer wat makkelijker

Salesforce koopt Slack
Slack heeft de september-update van zijn chatapplicatie de wereld ingestuurd. Een update is niet nodig.

Slack heeft gisteren zijn september-update gelanceerd en zorgt daarmee opnieuw voor een betere gebruikservaring. Zo kan je nu kiezen uit een lijst met recente statussen en krijgen gebruikers een subtiele reminder om hun profielinformatie in te vullen. 

Slack gebruikers hebben de september-update mogelijk al opgemerkt, want het is niet nodig om deze apart te installeren, aangezien het vooral om kleine wijzigingen gaat aan de kant van de server. Zo merkten wij gisteren plots een reminder op boven onze naam die ons liet weten dat ons profiel niet volledig was. Niemand gebruikt Skype nog, Slack. Desondanks is het wel een handige toevoeging. Voor nieuwe collega’s is het enorm handig om meteen meer te kunnen ontdekken over een collega, zeker wanneer je elkaar door thuiswerken enkel digitaal ontmoet. Op dezelfde lijn heb je ongetwijfeld ook die ene collega die na jaren dienst nog steeds geen profielfoto heeft ingesteld. Niets zo motiverend als een dagelijkse reminder.

Slack status wordt nu onthouden

Ook een handige bron van informatie zijn de Slack status updates (tenminste als we ze niet vergeten instellen), waarmee je kan aanduiden dat je in een meeting zit of even bent gaan lunchen. Tot nu toe kon je enkel kiezen uit enkele vooraf ingestelde keuzes of je eigen status maken via de lijst met emoji’s. Vanaf nu worden je meest recente statussen echter ook opgeslagen, zodat je ze makkelijk terug kan activeren. Handig voor wie een overzicht wil van wat hij de voorbije week zoal voor lunch heeft gegeten. 

Slack houdt nu ook recente status updates bij.

Meer gebruiksgemak

Verder zijn er nog enkele kleine wijzigingen gedaan om je het leven net wat makkelijker te maken. Zo zie je rechtsboven elk kanaal nu een overzicht van de leden, wat je weer een klik uitspaart wanneer je je afvraagt of je nog iemand moet toevoegen. Je kan nu ook een thread markeren als ongelezen om er later op terug te komen, zoals dat al bij berichten kon. Je persoonlijke instellingen en profiel bevinden zich  nu rechts bovenaan in Slack, terwijl alles dat met de organisatie te maken heeft links te vinden is. Het volledige overzicht van wijzigingen kan je op de Slack-website lezen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business