Nieuws

IFTTT introduceert betalend abonnement

Linden Tibbets, oprichter en CEO van IFTTT kondigt in een video op YouTube de komst van IFTTT Pro aan, een abonnement voor ontwikkelaars van applets.

IFTTT (If This Then That) is een online platform waarmee je verschillende diensten gemakkelijk met elkaar kan verbinden. De dienst is voornamelijk populair voor zijn mogelijkheden om smart home-toepassingen met elkaar te verbinden. Via een applet verbindt je verschillende apps of apparaten met elkaar.

IFTTT Pro

Oprichter en CEO Linden Tibbets wil de ontwikkeling van applets die verder gaan dan het ‘if this then that’-principe nu vergemakkelijken. Daarvoor lanceerden ze IFTTT Pro, een betalend abonnement. Met de komst van het abonnement zouden er een hoop aan veelgevraagde features worden geïntroduceerd. Daarvoor betaal je 10 dollar per maand.

Meerdere opdrachten

Het nieuwe IFTTT Pro beschikt over krachtigere tools om verbindingen te maken. Een applet zal nu bijvoorbeeld opdrachten kunnen geven aan verschillende apps en meerdere taken tegelijkertijd kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd zal de uitvoering ervan een pak sneller gaan.

Focus op individuele gebruikers

Met de introductie van het abonnement wil Tibbets zich terug focussen op zijn gewone gebruikers. De focus van het platform was verschoven richting bedrijven met de recente introductie van IFTTT Connect. Features die werden ontwikkeld voor dit platform zullen nu ook beschikbaar zijn in het pro-abonnement.

Prijs

Tot 7 oktober kan je zelf bepalen hoeveel je voor de dienst zou willen geven. Zo krijgt IFTTT een zicht op hoeveel gebruikers nu effectief zouden willen betalen voor het pro-abonnement. Gebruikers krijgen de optie tussen 4, 6 of 10 dollar per maand of kunnen zelf een ander bedrag opgeven. De drempel wordt op 2 dollar per maand gelegd. Met de omzet die IFTTT haalt uit het abonnement wil het extra inzetten op het ontwikkelen van nieuwe features voor pro-abonnees.

Gratis gebruik maken van IFTTT blijft mogelijk. Wie opteert voor het free-forever plan kan nog tot 3 applets ontwikkelen. Het gebruik van al bestaande applets, waarvan er zo’n 50 miljoen op het platform zouden staan, blijft ook gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business