Nieuws

Nvidia bevestigt overname ARM voor 40 miljard dollar

De Amerikaanse chipontwikkelaar neemt sectorgenoot ARM Holdings over voor een enorme som van 40 miljard dollar. Met de overname wil Nvidia onderzoek rond AI uitbreiden.

Beide bedrijven hebben via een persmededeling bevestigd dat Nvidia en Softbank Group een akkoord bereikt over de overname van ARM Holdings. ARM Holdings is een Brits technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van ARM-chips, en is marktleider in de productie van chips voor smartphones. Sinds 2016 was het in handen van het Japanse telecombedrijf Softbank. Met de overname is een bedrag van 40 miljard dollar genoemd, dat voor meer dan de helft in aandelen zal uitbetaald worden.

Onderzoek naar AI

Nvidia bevestigt dat het hoofdkantoor van ARM in Cambridge zal blijven. Dat hoofdkantoor wordt uitgebreid met een nieuw onderzoekscentrum rond artificiële intelligentie. Nvidia gelooft dat het door haar capaciteiten voor computing met artificiële intelligentie te combineren met het omvangrijke ecosysteem van ARM’s cpu nieuwe toepassingsmogelijkheden kan vinden voor AI. Enkele voorbeelden dia daarbij genoemd worden zijn cloud computing, smartphones, pc’s, zelfrijdende auto’s, robots, IoT en AI-computing. Ook zal het bedrijf verder onderzoeken hoe AI een waarde kan creëren binnen verschillende sectoren zoals de gezondheidszorg, life sciences, robotics en autonoom rijdende voertuigen.

Maar de plannen van Nvidia reiken verder dan enkel onderzoek. Het bedrijf heeft ook de ambitie om een supercomputer te creëren die draait op processoren van ARM. Tenslotte geeft Nvidia aan dat het niet aan de kernwaarde van ARM wil raken. Die kernwaarden omvatten een opensourcemodel waarbij ARM licenties voor haar technologieën toekent aan klanten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business