Het streamingplatform geeft artiesten de kans om hun fans te informeren over virtuele concerten op Twitch, Instagram Live, YouTube Live of een andere website.

Advertentie

De cultuursector heeft het niet gemakkelijk gehad deze afgelopen maanden. Grote concerten of voorstellingen worden nog altijd beperkt en optredens of tours van artiesten worden uitgesteld tot volgend jaar. Om in contact te blijven met hun fans trokken velen naar Facebook of Instagram om live virtuele concerten te geven.

Aankondiging op Spotify

Spotify introduceert nu een nieuwe feature op hun platform waarbij artiesten hun fans kunnen informeren over aankomende virtuele events. Net zoals eerder met traditionele optredens worden ze aangekondigd op de pagina van de artiest of op de concertenpagina van Spotify zelf, die je kan vinden onder ‘discover’ of voor mobiele toestellen kan je zoeken naar het genre ‘Concerts’. Aan de hand van je locatie krijg je hier aanbevelingen voor concerten waarvan Spotify denkt dat ze interessant zijn voor jou.

Songkick en Ticketmaster

Hiervoor werken ze samen met livestream-app Songkick en ticketplatform Ticketmaster. Artiesten die een evenement willen organiseren voor hun fans of om nieuwe luisteraars aan te trekken zullen daarvoor gebruik moeten maken van Songkick, indien zij willen dat het op Spotify aangekondigd kan worden. Een rechtstreekse aankondiging via Spotify is niet mogelijk, melden ze aan hun artiesten op hun blog.

Uitzending op eender welk platforrm

Het concert zelf kan uitgezonden worden via eender welk videoplatform, zoals Twitch, Instagram Live, YouTube Live of een eigen website. Enige voorwaarde is dus dat het evenement aangekondigd wordt door partners Songkick of Ticketmaster.

Gebruikers van het streamingplatform kunnen daar nu al het virtuele alternatief voor het iHeart Radio Music Festival terugvinden dat zal plaatsvinden op zaterdag 19 september.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here