Netflix The Social Dilemma

In The Social Dilemma proberen ex-werknemers bij grote techgiganten de naÏviteit bij mensen weg te halen en de gevaren te tonen.

“Als je niet hoeft te betalen voor een product of dienst, dan ben jij als gebruiker het product”. Met die woorden klopt The Social Dilemma zijn docufilm af.

Aan het woord is Tristan Harris, een voormalig medewerker bij Google. Nadat hij vertrok bij zijn wereldbekende werkgever heeft hij er zijn fulltime job van gemaakt om mensen op de hoogte te brengen van de gevaren die diensten als Google, TikTok, Facebook, YouTube of Instagram op lange termijn met zich meebrengen.De film is geselecteerd voor het Sundance filmfestival 2020 en bespreekt de keerzijde van de medaille aan sociale media en de effecten op lange termijn.

The Social Dilemma

De documakers vragen verschillende keren wat het probleem juist is. Maar daar is geen eenduidig antwoord op. De docufilm bespreekt dat dilemma en probeert je een andere kijk op sociale media te geven. Probeer het eens, misschien ga je er toch anders door denken. De film krijgt heel wat lovende recensies en heeft een score van 8/10 op IMDb.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here