Op de productpagina van de Nintendo 3DS wordt in verschillende landen gemeld dat de console niet meer geproduceerd wordt.

Enkele Japanse Twitteraars merkte vandaag op dat op de website van Nintendo bij de verschillende producten uit de Nintendo 3DS-reeks melding werd gemaakt dat de productie van de verschillende 3DS-systemen gestopt is. Ook op de Nederlandstalige productpagina’s is de melding te lezen. Het is niet duidelijk wanneer de productie exact werd stilgelegd.

In de Verenigde Staten werden zelfs alle producten van de website gehaald. Enkel op de pagina van de klantenservice wordt nog melding gemaakt van de consoles.

10 jaar, 75 miljoen stuks

Na 10 jaar komt er zo een einde aan de productreeks. In 2010 werd de Nintendo 3DS aangekondigd die vanaf 2011 verkrijgbaar was. Een groot succes was het niet tot de prijs na lancering nog verlaagd werd. Opvolgers waren de 3DS XL, New 3DS, de goedkopere versie 2DS en tenslotte de 2DS XL. Wereldwijd werden er 75 miljoen stuks van de console verkocht.

Nintendo Switch

De productiestop zat er al even aan te komen. Sinds 2017 biedt Nintendo zijn Nintendo Switch aan als draagbare spelcomputer. De verkoopcijfers van de Switch schoten afgelopen jaar de hoogte in, ten gevolge van Covid-19 en de lancering van Animal Crossing, waardoor Nintendo tot drie keer toe zijn productiecijfers moest verhogen. Die liggen nu op 30 miljoen stuks voor dit boekjaar. Daarmee zou het wel eens snel de verkoopcijfers van de Nintendo 3DS-reeks voorbij kunnen steken. De huidige verkoopcijfers van de Nintendo Switch zouden al op 60 miljoen liggen momenteel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here