Google, Nieuws

Google Drive zal prullenbak na 30 dagen automatisch legen

Google Drive for Desktop
Bestanden in Google Drive die naar de prullenbak worden verplaatst zullen vanaf 13 oktober automatisch verwijderd worden na 30 dagen.

Wie een document in Google Drive per ongeluk naar de prullenbak verplaatst moet zich nu geen zorgen maken, je bestanden blijven bewaard in de prullenbak tot je ze definitief verwijderd. Daar komt binnenkort echter verandering in. Google kondigde deze week een update aan waarin bestanden slechts 30 dagen zullen bewaard worden in de prullenbak. Daarna worden ze automatisch verwijderd.

Google voert de update uit om de werking van zijn diensten gelijkaardig te maken. Wie in Gmail nu iets verplaatst naar de prullenbak heeft ook maar 30 dagen voor het definitief verwijderd wordt. De update in Google Drive gaat van start op 13 oktober. Vanaf dan zullen alle bestanden die zich op dat moment in de prullenbak bevinden nog 30 dagen worden bewaard, waarna ze automatisch onherroepelijk worden verwijderd.

Beheerders kunnen bestanden terughalen

Of toch niet helemaal onherroepelijk. Beheerders van G Suite behouden de mogelijkheid om bestanden die verwijderd werden uit de prullenbak terug te roepen tot 25 dagen na datum. Wie dus toch iets per ongeluk naar de prullenbak had verplaatst en dit bestand na 30 dagen nog wil terug halen heeft dus nog een kans.

Opslagruimte

De update komt voor vele gebruikers als een opluchting. Doordat bestanden in de prullenbak nooit echt verwijderd worden creëer je gewoon een extra map met overbodige documenten. Die map neemt dan weer opslagruimte in beslag waardoor je sneller aan je maximum zit. Bestanden opnieuw verwijderen uit de prullenbak zorgt zo vaak voor dubbel werk.

Notificatie

Google wil dat gebruikers tijdig op de hoogte zijn van de nieuwe werking van de prullenbak en zal dus een notificatie uitsturen in Google Drive en de verschillende applicaties onder Drive, zoals Google Docs, Google Sheets en Google Forms.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business