Nieuws

Mozilla maakt einde aan Firefox Send en Notes

De diensten Firefox Send en Notes by Firefox moeten er aan geloven na een interne herstructurering en een nieuwe strategie bij Mozilla.

Terwijl dat Covid-19 gunstige gevolgen bracht voor veel technologiebedrijven, ziet de toekomst bij Mozilla er niet zo rooskleurig uit. Vorige maand kondigde CEO Mitchell Baker aan dat het bedrijf 250 personeelsleden, een kwart van het volledige personeelsbestand, zou moeten laten gaan. Een werknemer liet op Twitter weten dat het volledige beveiligingsteam kon vertrekken.

Ten gevolge van de interne herstructurering bij het bedrijf moesten ook twee producten eraan geloven: Firefox Notes en Firefox Send. Volgens het bedrijf passen de diensten niet in de nieuwe strategie waarmee Mozilla de coronacrisis tracht te overleven.

Firefox Send

Firefox Send werd in 2017 gelanceerd en eerder deze zomer al stopgezet. Met Send konden gebruikers grote bestanden versturen op een veilige manier, gelijkaardig aan de dienst van WeTransfer. De beslissing om deze toepassing reeds af te voeren kwam er uit vrees dat het phishingaanvallen zou faciliteren. In de huidige omstandigheden blijkt het bij Mozilla niet mogelijk om verder te investeren in Firefox Send om de beveiliging te verbeteren.

Notes by Firefox

Ook de notitie-app Notes by Firefox zal niet verder ontwikkeld worden. Notes is vergelijkbaar met apps zoals Evernote of Notability, waarmee je notities kan aanmaken, bewaren en bewerken op verschillende toestellen. Wie gebruik maakt van de dienst kan de komende maand zijn notities nog exporteren. In November is het gedaan met Notes by Firefox.

Mozilla VPN

Door het stopzetten van de twee diensten kan Mozilla besparen op personeel. Werknemers die geen slachtoffer werden van de herstructurering kunnen op andere projecten gezet worden. Eerder deze zomer kondigde Mozilla zijn nieuwste project aan: Mozilla VPN. Daarmee zou je tot vijf apparaten kunnen beschermen voor 5 dollar per maand. Op deze manier is het bedrijf minder afhankelijk van adverteerders, waarop het huidige businessmodel van Firefox en zijn webbrowser gebaseerd is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business