Tesla Battery Day

Tesla Battery Day belooft vanavond heel wat nieuwe aankondigingen omtrent Tesla's autotechnologie.

Vanavond rond half 10 start Tesla’s jaarlijkse meeting met de aandeelhouders. Maar dit jaar heeft Elon Musk het langverwachte Battery Day event aangeplakt. De voorstelling werd al sinds april uitgesteld maar vanavond is het eindelijk zover. Al was het van in het begin – zoals verwacht – onduidelijk wat Musk ging voorstellen. Een nieuwe Tesla? Nee, het gaat vanavond vooral over technologie en batterijen.

Tesla Battery Day

Het is vanavond de bedoeling van Elon Musk om autotechnologie voor te stellen die twee jaar voorop staat. Dat is nu eigenlijk al zo, maar Musk wil verder gaan. Na wat Tweets en verschillende bronnen begint het iets duidelijker te worden wat we vanavond mogen verwachten. De autobouwer zou dan ook een nieuwe batterij hebben waarmee het nog maar eens de lat hoger wil leggen voor de concurrentie. Kan Tesla de autonomie van de Lucid Air verslaan?

Verder heeft CEO Elon Musk via Twitter al laten weten dat  de samenwerkingen met Panasonic, LG en CATL niet zullen stoppen. Hij benadrukt wel dat Tesla meer wil inzetten op voorraad en dat het wil voorkomen om in 2022 nog met te korten te zitten. Dat kan erop wijzen dat Tesla toch aan eigen batterij(cellen) werkt om minder afhankelijk te worden.

Verder zegt Musk dat er vanavond vooral aankondigingen zullen gebeuren die belangrijk zijn op lange termijn. Daarbij vermeldt hij ook dat die aankondigingen van toepassingen zijn op de Semi truck, Cybertruck & de Roadster.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here