Nieuws

Bancontact Payconiq registreerde 11,5 miljoen mobiele betalingen in augustus

Payconiq by Bancontact
Payconiq begint ingeburgerd te geraken. Je ziet de mobiele betaaltool steeds vaker opduiken nu ook kleine ondernemers de betaaloplossing aanbieden.

De smartphone raakt stevig ingeburgerd als betaalmiddel, zo illustreren de meest recente cijfers van Bancontact Payconiq Company. In augustus deden Belgen zo’n 11,5 miljoen mobiele betalingen met de Payconiq by Bancontact-app of een bancaire app die de mobiele betaaloplossing van Bancontact of Payconiq heeft geïntegreerd.

Het bedrijf spreekt van een verdubbeling vergeleken met augustus vorig jaar, toen er sprake was van 5,6 miljoen mobiele betalingen. Ook e-commerce geniet van het succes van mobiele betalingen: online doen we steeds meer betalingen met de smartphone in plaats van met de kaart. In augustus betaalden we al 65% van alle online aankopen die we met Bancontact of Payconiq deden, met onze mobiele telefoon.

Payconiq downloadrecord

De Payconiq by Bancontact-app tekent in deze coronatijden nieuwe records op. Van maart tot augustus werd de betaalapp meer dan 870.000 keer gedownload.

Dat consumenten steeds vaker de smartphone bovenhalen om te betalen, is een feit. Maar hoe staan de handelaars hiertegenover? Heel wat winkeliers begrijpen dat mobiel betalen helpt in de strijd tegen COVID-19, zo blijkt uit een recente rondvraag van het bedrijf bij 154 Belgische handelaars. Vooral de veiligheid van deze betaalmethode, zonder fysiek contact, spreekt hen aan.

Hoe meer maatregelen de winkeliers treffen om hun klanten te beschermen, hoe meer ze ook overwegen om mobiele betalingen te aanvaarden. Van de handelaars die nog geen beroep doen op de app als betaalmiddel, denkt 47% dat binnenkort wel te doen. Een kwart van de winkeliers die mobiel betalen aanbieden (23%), startte daar pas na midden maart mee. Zo’n 40% biedt al meer dan een jaar mobiele betaaloplossingen aan.

Payconiq by Bancontact
Payconiq introduceert ook “biepen is het nieuwe betalen”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business