Het streamingplatform Samsung TV Plus zal vanaf vandaag ook beschikbaar zijn op enkele van de nieuwste vlaggenschipsmartphones van het elektronicabedrijf.


Streaming is vandaag de dag één van de snelgroeiende vormen van digitaal entertainment. Dat heeft Samsung ook begrepen. Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf heeft bekend gemaakt dat het haar eigen streamingplatform Samsung TV Plus vanaf vandaag ter beschikking stelt voor een select groepje smartphones. De app wordt ter beschikking gesteld via de Samsung Store, zodat gebruikers hem kunnen downloaden om op hun mobiel televisie te kijken.

Snelle groei

Samsung startte met Samsung TV Plus in 2015, toen nog op zeer kleine schaal in Zuid-Korea. Vijf jaar later is het al beschikbaar in 11 landen, maar nog niet in België. Het platform is volledig gratis (je moet er wel advertenties bijnemen) en kan je ook enkel gebruiken als je een smart-tv van Samsung hebt. Op moderne televisies is de app standaard geïnstalleerd.

Het aantal beschikbare televisiezenders is afhankelijk van het land waarin gekeken wordt. Het ruimste aanbod hebben gebruikers in de Verenigde Staten met 112 zenders om uit te kiezen. Die zenders worden op lineaire wijze gepresenteerd zoals bij een klassiek televisieabonnement. Wereldwijd zouden volgens Samsung al 47,6 miljoen televisietoestellen Samsung TV Plus ondersteunen. Vooral tijdens de coronacrisis zou het aantal kijkers van het platform explosief gegroeid zijn, met name in de Verenigde Staten is het zeer populair.


Samsung Galaxy S20 en Note 20

Samsung wil dat momentum behouden en besliste daarom om Samsung TV Plus nu ook als een mobiel platform aan te bieden. Dat zal voorlopig enkel nog maar zijn voor de allernieuwste en allerduurste vlaggenschipmodellen. Denk daarbij natuurlijk aan de Galaxy Note 20-serie en Galaxy S20-serie, ook de Galaxy S10 en Note 10 mogen nog meedelen in de vreugde. De vouwbare smartphones blijven opvallend genoeg wel aan wal.

De toevoeging van een mobiele applicatie zal het gebruik van Samsung TV Plus ongetwijfeld doen toenemen. We verwachten dan ook dat andere (en goedkopere) smartphonemodellen uit het middenklassesegment in de toekomst zeker kunnen volgen. Of de expansie naar smartphones ook de deuren zal openen naar andere landen, dat valt nog af te wachten maar zeker niet uit te sluiten.