Amazon kondigde zonet Amazon One aan, een nieuwe manier om contactloos te kunnen betalen door simpelweg je handpalm te presenteren.

Advertentie

Geen bundel van diensten zoals Google One of Apple One, wel een nieuwe manier van betalen. Amazon kondigde vandaag via hun blog Amazon One aan. “Een nieuwe innovatie om dagelijkse activiteiten moeiteloos te maken.”

Amazon One is een nieuwe manier van betalen. Daarmee wil Amazon zijn klanten in fysieke winkels snel, gemakkelijk en contactloos laten betalen met hun handpalm. Het ook gebruikt kunnen worden om klanten toegang te verlenen op locaties als een voetbalstadion of concerthal en zelfs ter vervanging van een badge om in te checken op het werk. Geen kaarten, smartphones of wearables meer nodig, enkel je handpalm.

Hoe werkt het?

Registreren voor Amazon One duurt volgens Amazon minder dan een minuut. Aan de ingang van een vestiging met Amazon One-toegang steken klanten hun kredietkaart in het toestel. Vervolgens houd je je handpalm boven de cirkel bovenaan het toestel zonder het aan te raken. Via het scherm zal het toestel je vragen om bepaalde bijkomende handelingen uit te voeren zodat het systeem je handpalm kan linken aan je kredietkaart. Daarvoor maakt Amazon gebruik van eigen ontwikkelde algoritmes en computer vision-technologie waardoor een eigen unieke ID wordt gemaakt van je handpalm.

Na registratie zouden klanten slechts één seconde nodig hebben om hun handpalm te presenteren aan het toestel en toegang te verkrijgen tot de winkel.

Eerst in winkels Amazon Go

Amazon One zal als eerste gebruikt worden in verschillende Amazon Go winkels, de winkels van Amazon zonder kassa’s. De eerste winkels die aan de beurt zijn, zijn de eerste Amazon Go in Seattle en de vestiging in South Lake Union. In de komende maanden wil Amazon het betaalsysteem dan ook beschikbaar stellen in andere winkels dan Amazon Go. Zo bijvoorbeeld ook vestigingen van andere partijen. Amazon gelooft dat Amazon One breed toepasbaar is en wil de dienst ook aanbieden aan anderen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here