Nieuws

Apple klaagt recycler aan voor doorverkoop iPhones

Apple recyclet apparaten
Apple recyclet apparaten die niet veilig zijn om terug op de markt te brengen.
Apple klaagt een recyclepartner aan omdat het iPhones, iPads en Watches onrechtmatig zou hebben doorverkocht.

Apple klaagt zijn voormalige recyclepartner GEEP Canada aan voor het ‘onrechtmatig doorverkopen van meer dan 100.000 iPhones, iPads en Watches’. Naar verluidt hebben “minstens 11.766 pond aan Apple-apparaten het terrein van GEEP verlaten, zonder te zijn vernietigd”. Dat meldt The Logic.

Tussen 2015 en 2017 stuurde Apple naar verluidt meer dan een half miljoen apparaten naar het recyclebedrijf. Na een controle ontdekte de telefoongigant dat achttien procent van deze apparaten nog verbinding maakte met internet via mobiele netwerken. Het mogelijk dat het daadwerkelijk percentage doorverkochte producten hoger ligt. Niet alle apparaten kunnen worden verbonden met het mobiele netwerk.

De diefstal wordt niet ontkend

Apple eist maar liefst 31 miljoen Canadese dollars (19,9 miljoen euro) van zijn voormalige partner. GEEP ontkent de diefstal niet, maar stelt dat enkele medewerkers van het bedrijf de apparaten hebben gestolen en niet het bedrijf zelf. Apple meent echter dat het gaat om leidinggevenden van GEEP.

Hoewel Apple wel degelijk gereviseerde apparaten op de markt faciliteert, wil de fabrikant geen producten verkopen die niet aan de veiligheids- en kwaliteitsnormen voldoen. “Producten die voor recycling worden verzonden, zijn niet geschikt om aan consumenten te verkopen. Deze kunnen ernstige veiligheidsproblemen veroorzaken”, zegt het bedrijf tegen The Verge.

Onlangs was er een rechtszaak tussen Apple en de Europese Commissie voor vermeende niet betaalde belastingen. De zaak werd aanvankelijk door de fabrikant gewonnen, maar de EC heeft inmiddels hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak.

instanieuwsmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen