IPhone 12 Apple Hi, Speed

Het duurste model de iPhone 12 Pro Max zou dan weer meer dan 1000 euro kunnen kosten. De iPhone 12 wordt volgende week gelanceerd.

Sinds gisterenavond kennen we eindelijk de officiële lanceringsdatum van de iPhone 12-reeks. Apple stelt haar nieuwe paradepaardje op dinsdag 13 oktober voor aan de wereld. Naar de lancering van een nieuwe iPhone wordt altijd met veel aandacht gekeken, en dat zal voor de iPhone 12 niet anders zijn. Zeker nu de lancering door het coronavirus een maand later plaatsvindt dan dat we gewend zijn van Apple.

De geruchten over de nieuwe iPhone-reeks gaan dan ook al wekenlang vluchtig rond op verschillende internetfora en sociale media. We weten met al zekerheid dat Apple met de iPhone 12 ook de logische sprong naar 5G zal maken. Ook lijkt het er naar dat de iPhone dit jaar maar liefst vier verschillende varianten krijgt: van een iPhone Mini met een display van 5,4” tot de iPhone Pro Max die een scherm van 6,7” groot zal hebben.

Geruchten over prijzen

Natuurlijk zijn de prijzen van deze verschillende iPhonemodellen ook al enkele tijd voer voor gesprekken. We hebben al enkele leaks hierover gelezen, en de meeste schatten de kostprijs van de vier iPhones wel rond hetzelfde prijsniveau.

Interessant om te zien is dat de iPhone Mini, de kleinste en goedkoopste variant, een prijs van rond de 649 dollar zal hebben. Dat is omgerekend naar euro slechts 552 euro, al zien we vaak dat voor de Europese markt geen valutaomrekening wordt toegepast. Maar zelfs met een prijs van 649 euro tot 40 euro goedkoper zijn dan de iPhone 11. Het zou op zich ook geen onlogische zet zijn van Apple om een goedkopere variant uit te brengen. De smartphonemarkt heeft het zeer moeilijk om zich te herstellen in 2020 en consumenten lijken minder bereid te zijn nog hoge bedragen uit te geven, zelfs niet voor premiumsmartphones. We zagen Samsung onlangs ook een goedkopere ‘Fan Edition’ lanceren van de Galaxy S20. Om die lage prijs mogelijk te maken zou bij de iPhone 12 Mini geen oortjes en oplader geleverd worden.

De kostprijs van de iPhone 12 zal vermoedelijk rond de 700 à 800 dollar liggen, geen groot verschil met de kostprijs van de iPhone 11 toen die nieuw lanceerde. iPhone 12 Pro navigeert stilletjes aan richting de duizend dollar, en de iPhone 12 Pro Max gaat daar vlotjes over. Dit is immers het duurste en meest geavanceerde model, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S20 Ultra. Volgens de geruchten zal deze ongeveer evenveel kosten als de iPhone 11 Pro Max, rond de 1099 euro, al lijkt een prijsverhoging naar 1199 euro ook niet uitgesloten.

Deze prijzen hebben ook allemaal betrekking op de uitgave met 64GB opslaggeheugen. Modellen met 128GB of 512GB geheugen zullen uiteraard nog wat meer kosten. Wat er allemaal waar is van deze geruchten, dat komen we op 13 oktober te weten. Blijf dus zeker TechPulse.be volgen voor de laatste updates rond de iPhone 12-reeks!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here