Nieuws

Telenet biedt goedkoop internet aan voor kwetsbare groepen

Internet voor iedereen
Internetprovider Telenet biedt vanaf december een goedkoop basisinternetabonnement aan. Kwetsbare gezinnen kunnen hierdoor een vaste internetaansluiting krijgen voor slechts vijf euro per maand.

Met het abonnement Telenet Essential Internet richt de provider zich op kwetsbare groepen die thuis niet over internet beschikken. Met het basisinternet zijn gebruikers in staat om “huiswerk te maken, werk te zoeken en online informatie op te zoeken”. Gebruikers kunnen in huis op het internet surfen door middel van een klein apparaat dat een 4G-signaal omzet in een WiFi-verbinding. Het is niet duidelijk welke snelheden het basisabonnement levert.

Vanaf december wordt het basisabonnement getest bij zevenhonderd gezinnen. Na een evaluatie wil de provider het abonnement op grotere schaal uitrollen in Brussel en Vlaanderen. Dit zou in de lente van 2021 moeten gebeuren. Aan het eind van dat jaar zouden 10.000 kwetsbare gezinnen over het goedkope internetabonnement moeten beschikken.

De afsluiting van het abonnement werkt niet zoals gewoonlijk via een Telenet-winkel of -website, maar via sociale organisaties zoals het OCMW (Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn). Deze organisaties hebben volgens Telenet een betere kijk op welke personen een internetverbinding het hardst nodig hebben.

Verlenging Wi-Free-codes

De telecomprovider maakt ook bekend dat het bedrijf het weggeven van gratis Wi-Free-vouchers verlengt tot het einde van dit schooljaar (30 juni 2021). Met deze codes kunnen scholieren en studenten verbinding maken met 1,5 miljoen publieke Wi-Free-punten van Telenet. Ruim zesduizend kwetsbare jongeren hebben sinds maart gebruik gemaakt van deze codes.

Telenet noemt het coronavirus “een vergrootglas van de digitale kloof in onze samenleving”. Bepaalde groepen raakten door de crisis afgesloten van de samenleving en beschikken niet over de tools of vaardigheden om online te gaan. 650.000 Belgische huishoudens hadden thuis geen toegang tot internet in 2019. Een goedkoop internetabonnement zou kwetsbare groepen moeten helpen en ook de digitale kloof moeten verminderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business