Mac ARM Big Sur

Nieuwe geruchten vertellen ons dat Apple op 17 november zijn Mac-event gaat organiseren. Daar zien we een ARM-computer en hopelijk Big Sur.

Volgens Apple-insider Jon Prosser – die eerder al correcte data deelde rond Apple events – gaat de iPhonebouwer op 17 november een nieuwe Mac voorstellen. Het gaat hier dan specifieker om de eerste Mac die een eigen ARM-processor aan boord heeft.

Mac event

Diezelfde insider liet ook weten dat Apple het evenement zelf op 10 november zou aankondigen. Hij geeft zelf wel aan dat de informatie natuurlijk nog niet 100% correct kan zijn maar de kans is wel heel groot.

Volgens Prosser zal Apple ook eindelijk die langeverwachte AirTags aankondigen. Een alternatief voor de gekende Tiles die draaien op de U1-ultrawidebandchip van de producent. Daarmee kunnen de AirTags op een veilige manier hun locatie delen.

ARM

Door over te stappen op eigen ARM-chips heeft Apple een pak meer flexibiliteit. De iPhone en iPad draaien daar al op, nu is het natuurlijk de beurt aan Mac. Die stap was onvermijdelijk en dat wist ook Intel natuurlijk. De ontwikkeling van de ARM-chips ligt nu volledig bij Apple waardoor hardware en software nog beter hand in hand kunnen gaan.

Op 17 november zullen we heel waarschijnlijk ook nieuwe informatie krijgen over de lancering van macOS Big Sur. De iPhonebouwer wilde waarschijnlijk wachten met de lancering in combinatie met de nieuwe Mac.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here