Nieuws

‘Bemanningsleden Aeroflot betrokken bij smokkelen iPhones naar Rusland’

Aeroflot Airlines
Bemanningsleden van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflat zouden betrokken zijn bij het smokkelen van gestolen iPhones naar Rusland.

Volgens onderzoek van de Amerikaanse overheid hebben meer dan honderd bemanningsleden van Aeroflot Airlines geholpen bij het vervoeren van meer dan 50 miljoen dollar aan smokkelwaar naar Rusland. Het gaat hierbij om apparaten zoals iPhones, iPads en Apple Watches. Dit meldt Business Insider.

Medewerkers van de luchtvaartmaatschappij namen naar verluidt voor honderdduizenden dollars aan elektronica mee tijdens een vlucht. Bij een inspectie van de bagage werden grote aantallen elektronische apparaten aangetroffen, waarvan vele zouden zijn gestolen.

Smokkelaars niet welkom op Amerikaanse bodem

Het Amerikaanse ministerie heeft de visums van 113 medewerkers van Aeroflot ingetrokken vanwege betrokkenheid bij het schandaal. In de Verenigde Staten zijn daarnaast tien personen gearresteerd omdat zij huidige en voormalige bemanningsleden van de Russische luchtvaartmaatschappij zouden hebben gebruikt om de elektronica naar Rusland te smokkelen. De verdachten zouden lid zijn van een internationale smokkelgroepering die de Amerikaanse exportwet- en regelgeving probeerde te omzeilen.

Aeroflot Airlines heeft net als de rest van de luchtvaartsector een groot omzetverlies geleden. Vanwege de coronapandemie werden vele luchtvaartreizen belemmerd. Aeroflot – een van de oudste vliegtuigmaatschappijen ter wereld – zou in augustus een verlies van 485 miljoen dollar hebben geleden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business