Nieuws

‘Videobellen via WhatsApp Web binnenkort beschikbaar’

WhatsApp komt met nieuwe functie
© Meta
WhatsApp lijkt te werken aan een mogelijkheid om te (video)bellen binnen de webapplicatie van de communicatiedienst.

WABetaInfo is in een recentelijke update van de webversie gedoken en heeft verschillende screenshots gemaakt van hoe de ondersteuning er mogelijk uit komt te zien. Naar verwachting werkt het (video)bellen via de WhatsApp Web op eenzelfde manier als via de telefoon.

Op de afbeeldingen is de implementatie van de functie goed zichtbaar. Zo is te zien dat de webversie ook over een camera- en telefoonicoontje zal beschikken waarmee je kunt kiezen tussen een video-oproep of een spraakoproep. Bij het ontvangen van een belletje lijkt er een pop-up te verschijnen die je in staat stelt de oproep te beantwoorden of te weigeren.

© WABetaInfo

Omdat WhatsApp zelf een bèta-label heeft toegevoegd aan de nieuwe functie, is het waarschijnlijk dat deze binnenkort voor iedereen beschikbaar zal worden. De mogelijkheid om te (video)bellen is al langere tijd beschikbaar voor de WhatsApp-apps voor Android en iOS.

Nu mensen veel tijd thuis achter hun computer spenderen, is de implementatie van de functie in de webversie een aangename bijkomstigheid. Op een eerder moment gedurende de coronacrisis maakte WhatsApp het al mogelijk om tot acht personen tegelijk te videobellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business