Nieuws

PayPal start eigen cryptoplatform en wallet

Externe portemonnee PayPal crypto
Betaaldienst PayPal start begin 2021 in de V.S. met een cryptoplatform waarmee je ook kan betalen in winkels. Bitcoin steeg daardoor hard deze week.

PayPal gaat in de Verenigde Staten vanaf 2021 met een nieuwe betaaldienst starten. In samenwerking met betaalprovider Paxos gaat PayPal Amerikaanse klanten voorzien van een nieuw platform waarmee klanten Bitcoin, Ethereum en Litecoin kunnen verkopen. Ze kunnen hun cryptogeld ook gebruiken via PayPal voor aankopen of hun geld omzetten.

PayPal crypto-exchange

Een nieuw crytpo-exchangeplatform dus. Daarvoor gaat de betaaldienst – die ook in Europa heel populair is – samenwerken met Paxos. Concreet zullen de twee het nieuwe platform eerst uitrollen in de Verenigde Staten. Dat staat althans op de planning voor begin 2021. Nadien staat ook betaalapp Venmo op de planning. Ook Venmo is een heel populaire betaalapplicatie in de Verenigde Staten en is bij ons niet beschikbaar.

Bovenop dat exchangeplatform is er nog goed nieuws voor Amerikaanse klanten. De betaaldienst zal ook een eigen crytpowallet lanceren waarin gebruikers heel gebruiksvriendelijk hun coins kunnen bewaren en beheren.

Betalen in de winkel

Het grote voordeel van PayPal’s cryptodienst is dat je je coins ook kan gebruiken om in de winkel te betalen. Het bedrijf werkt nu al samen met 26 miljoen ‘winkels’ waarbij je gemakkelijk met de betaaldienst kan betalen. De bedoeling is dat PayPal 2,3 procent transactiekosten bijhoudt bij bedragen onder 100 dollar, 2 procent onder 200 dollar, 1,8 procent tot 1000 dollar en 1,5 procent voor alle transacties die daarboven liggen. Hoe groter je transactie, hoe kleiner het percentage natuurlijk.

Dat ook PayPal nu cryptomunten gaat ondersteunen is op zich heel goed nieuws. Dat maakt dat digitale valuta ook bruikbaarder gaan worden in de toekomst. Cryptomunt Bitcoin steeg deze week al naar 12.600 dollar met behulp van het PayPal-nieuws.

Of de dienst ooit effectief naar Europa komt werd niet gedeeld.

fintechinstanieuwsontspanningzakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals