Airbnb

De ontwerper Jony Ive was voorheen in dienst van Apple en heeft nu een meerjarig contract gesloten met het verhuurplatform Airbnb.

Advertentie

Jony Ive verliet Apple na 25 jaar als hoofd productdesigner in 2019 om zijn eigen ontwerpbedrijf LoveFrom te starten. Ive werkte aan de lancering van de eerste versies van producten als de iMac in 1998, de iPhone in 2007 en de Apple Watch in 2014. Zijn voormalige werkgever Apple werd na Ive’s vertrek zijn eerste klant. Ook Airbnb wordt nu onderdeel van zijn portfolio.

Grote ontslagen door pandemie

De samenwerking komt niet geheel als een verrassing. De designer is al sinds jaar en dag bevriend met Brian Chesky, de CEO van Airbnb. Het verhuurplatform heeft volgens The Information recentelijk drie senior designers ontslagen. Wat Ive precies gaat betekenen voor het bedrijf is niet bekend gemaakt.

Airbnb heeft veel last gehad van de pandemie dit jaar, doordat reizen veelal tot een halt werd geroepen. Het bedrijf heeft zo’n 1900 werknemers moeten ontslaan. De verwachting is echter dat Airbnb er vanwege het sterke businessmodel weer snel bovenop zal komen als het reizen weer op gang komt. Jon Ive zal daar ongetwijfeld aan bijdragen.


Gerelateerde artikelen

Airbnb: meer boekingen binnen eigen landsgrenzen

Mensen willen wel op vakantie gaan deze zomer, maar volgens Airbnb lijkt een groot deel er toch voor te kiezen om in eigen land op vakantie te gaan.
Volgt nieuwe technologische ontwikkelingen op de voet, maar houdt vooral van gekleurde lampjes. Spendeert haar tijd voornamelijk met een gamecontroller in de handen en zingt daarnaast alle liedjes van The Lion King luidkeels mee.