Nieuws

Sony onthult streamingdiensten die PS5 ondersteunt

Sony PlayStation 5
Image Credit: Sony
Sony heeft via een persbericht bekendgemaakt welke streamingdiensten de PlayStation 5 allemaal ondersteunt.

Het duurt nog maar een paar weken voordat eindelijk de PlayStation 5 in de winkels ligt. Na vele jaren heeft de huidige consolegeneratie dan eindelijk zijn beste tijd gehad. Hoewel vrijwel alle specificaties al bekend zijn gemaakt, zeggen al die cijfertjes natuurlijk niets bij het uiteindelijke moment dat je achter de knoppen zit. Vandaag is er nieuwe informatie bekendgemaakt over de PS5 door Sony, waarin staat welke streamingdiensten de PS5 ondersteunt.

Streamingdiensten op PS5

De grootste vernieuwing in de lijst met streamingdiensten is de ondersteuning voor Apple TV Plus. Deze dienst is meteen bij de lancering van de PlayStation 5 beschikbaar. Verdere diensten die beschikbaar zijn: Netflix, Twitch, Disney Plus, YouTube, en uiteraard Spotify. Met name die laatste komt als geen verrassing; bij het afsluiten van een Spotify-abonnement als PS Plus-lid krijg je al jaren korting op je abonnement.

Na de release mogen gebruikers nog rekenen op enkele andere streamingdiensten die na verloop van tijd worden toegevoegd. De lijst bestaat onder andere uit: Amazon Prime Video, MyCanal, Hulu, Peacock en meer.

De applicaties die hierboven genoemd worden, bevinden zich in één overkoepelend kopje genaamd Media Space. Dit kopje moet naast Game Space staan. Een belangrijk onderdeel van Media Space is dat de streamingapplicaties niet gedownload hoeven te worden in de PlayStation Store; ze staan standaard geïnstalleerd op de PS5. Voor alle fans van streamingdiensten is er anders goed nieuws: op 19 november verschijnt er een Media Remote. Met deze afstandsbediening kun je direct de streamingdienst openen die je in wil schakelen.

Meer over de PlayStation 5

Naast de Media Remote verschijnt op 19 november ook de PlayStation 5. Ondertussen zijn zo goed als alle lanceringstitels bevestigd. In ons PS5 games-artikel vind je alle spellen terug die je op de releasedatum in huis kunt halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business