Renault Zoë

De Renault Zoë kan vanaf december alleen nog gekocht worden mét batterij. Renault heeft de dienst batterijhuur als laatste afgeschaft.

Toen je tien jaar geleden een elektrische wagen kocht, was dat vaak exclusief batterij. Batterijhuur werd toen heel vaak gedaan waardoor klanten een veel lager bedrag voor hun elektrische wagen moesten betalen. Eén van de weinige automakers die dat nog deed was Renault voor de Zoë en elektrische Kangoo ZE.

Renault Zoë

De Franse autoproducent zal vanaf december dit jaar de dienst niet meer aanbieden. Batterijhuur wordt dus officieel een dienst uit het verleden, maar dat betekent vooral dat ook de aankoopprijs van de elektrische Renault Zoë een pak hoger zal liggen.

Wie vandaag een Renault Zoë kocht, betaalde daar maandelijks een kleine honderd euro per maand voor. Waarom het automerk de dienst nu stopzet is niet helemaal duidelijk. Maar Renault was wel nog de allerlaatste van velen om dit soort diensten nog aan te bieden.

Aankoopprijs

Het nadeel ervan is dat het nieuwe concept (aankoop incl. batterij) er ook voor zal zorgen dat de aankoopprijs zal stijgen. Je had al een elektrische Zoë voor 24.400 euro met huurbatterij. Nu wordt dat 32.600 euro inclusief batterij. Een opmerkelijk verschil van 8.200 extra, voor een autootje dat dan nog helemaal niet groot is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here