Nieuws

PlayStation 4-games blijven goed verkopen

De PlayStation 5 mag dan wel in aantocht zijn, gamers zijn nog lang niet uitgekeken op hun PlayStation 4. Het voorbije kwartaal werden weer miljoenen games verkocht.

Sony Corporation heeft de financiële resultaten voor de zomerperiode bekend gemaakt. Uit de cijfers van de gamingdivisie blijkt nog maar eens hoe belangrijk gamen is voor vele mensen tijdens de coronapandemie. Sony Game & Network Services, zoals de afdeling waar Sony Interactive Entertainment toe behoort voluit heet, liet een mooie omzetstijging optekenen. Die steeg van 3,7 miljard euro tijdens de zomer vorig jaar naar 4,1 miljard euro dit jaar (gerapporteerd in Japanse yen).

Een heel groot deel van die omzetstijging is toe te schrijven aan de verkoop van PlayStation 4-games. Tijdens de zomer gingen maar liefst 80,9 miljoen PlayStation 4-games over de toonbanken. Dat zijn er 10 miljoen meer in vergelijking met een jaar geleden. Ongeveer 60 procent van die aankopen verliep digitaal via de PlayStation Store. Toch zijn deze mooie cijfers een kleine daling in vergelijking met het vorige kwartaal (van april tot en met juni), het eerste ‘coronakwartaal’. Toen werden 91 miljoen PlayStation 4-games verkocht, en verliep drie op vier aankopen via de PlayStation Store.

De meest succesvolle game was met afstand de samoeraigame Ghost of Tsushima. De game kwam begin juli uit, en werd in amper drie dragen tijd al 2,4 miljoen keer verkocht. Daar kwam in de rest van het kwartaal nog een tiental miljoen stuks bij. Ook het aantal PlayStation Plus-abonnementen blijft in de lift zitten. Er kwamen er nog eens 900.000 bij zodat de teller op 45,9 miljoen stond op 30 september. Dat zijn er negen miljoen meer dan een jaar geleden.

PlayStation 4 nog lang niet uitgezongen

Dat de PlayStation 4 het nog steeds zo goed doet, is toch wel opvallend. Over slechts enkele weken komt namelijk zijn opvolger PlayStation 5 uit. Dat is op 19 november om exact te zijn. Je zou misschien verwachten dat gamers nu hun centen sparen om de next-gen console en bijhorende games te kunnen aankopen, maar niets is minder waar. Integendeel, er worden zelfs nog steeds PlayStation 4-consoles verkocht. 1,5 miljoen tijdens het afgelopen kwartaal om precies te zijn.

Door die 1,5 miljoen verkochte consoles tikt het totaalaantal voor PlayStation 4 nu op meer dan 113,5 miljoen stuks. PlayStation 4 staat op de vierde plaats in de ranglijst van meest succesvolle gameconsoles aller tijden. Het record van 155 miljoen stuks dat de mythische PlayStation 2 neerzette, zal de console waarschijnlijk niet meer kunnen verbreken. Dat wordt een uitdaging voor de PlayStation 5.  

gamingontspanningplaystation 4

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen